Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Δύσκολη βραδιά για τρεις

Δυο φιλοξενούμενοι και ένας οικοδεσπότης... Αυτοί είναι οι ρόλοι των τριών ελληνικών ομάδων που αγωνίζονται σήμερα στην 6η αγωνιστική των ομίλων της Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που αγωνίζεται εντός συνόρων υποδεχόμενος της Ζαντάρ, ενώ ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο Τελ Αβίβ από τη Μακαμπί και το Περιστέρι ακόμα μακρύτερα στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις. Πάντως, παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» είναι γηπεδούχοι, εντούτοις δε θα ήταν υπερβολή (με βάση και την εικόνα που παρουσιάζουν) να πούμε ότι και οι τρεις εκπρόσωποί μας στη διοργάνωση κάθε άλλο παρά εύκολο βράδυ έχουν...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΖΑΝΤΑΡ (ΟΑΚΑ 21.00)

Αυτό που εύχονται όλοι στους πρωταθλητές είναι να μην τριτώσει το κακό. Ηττα από την ΚΡΚΑ, ήττα από την ΑΕΚ και οι πράσινοι σήμερα ούτε θέλουν να σκέφτονται το... τρις εξ αμαρτείν. Αλλωστε, πέρα από το οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που μπορεί να επιφέρει μια ήττα από τη Ζαντάρ, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τη βαθμολογική σημασία αφού καινούριο στραβοπάτημα θα είναι το δεύτερο στη διοργάνωση για την ελληνική ομάδα. Αυτό που φοβίζει περισσότερο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι η περιφέρεια των Κροατών για αυτό και επέστησε την προσοχή των παικτών του. «Πρέπει να σταματήσουμε την περιφέρεια της Ζαντάρ, ειδικά τους Ρόμπινσον και Πόποβιτς. Χρειαζόμαστε πολύ αυτή τη νίκη» τόνισε ο Σέρβος τεχνικός που κάλεσε τον κόσμο να δώσει το «παρών».

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΙΑΝΤ ΕΛΙΑΟΥ 21.00)

Δύσκολη αποστολή περιμένει τους παίκτες του Ηλία Ζούρου στην πρωτεύουσα του Ισραήλ σήμερα. Βλέπετε δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αγωνίζονται απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης (ή μία εκ των περσινών πρωταθλητριών) κάτοχο της Σουπρολίγκα, αλλά και η κατάσταση που είναι αυτή τη στιγμή οι Ισραηλινοί. Η δεύτερη ήττα την προηγούμενη αγωνιστική των Ισραηλινών από την Μπένετον έριξε τους σημερινούς γηπεδούχους από την πρώτη θέση. Ετσι σήμερα κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης για αυτούς ίσως να είναι καταστροφικό όσον αφορά τα όνειρα για ρετιρέ στον Α` όμιλο. Παρ' όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» δε φαίνεται να τα λαμβάνουν πολύ υπόψη τους αυτά. Αλλωστε, για πρώτη φορά σε αγώνα της Ευρωλίγκα θα παραταχθούν πλήρεις καθώς στη διάθεση του Ηλία Ζούρου θα βρίσκεται και ο Πάτρικ Φέμερλιγκ. Γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα ευχάριστο και σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς την ισχυρή φροντ λάιν, που διαθέτει η Μακαμπί.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΚΑΟΥΝΑΣ 20.00)

Αποστολή εκτός έδρας και τι αποστολή (!!!) για το Περιστέρι που αντιμετωπίζει την ιστορική Ζαλγκίρις Κάουνας και σίγουρα το έργο του δεν είναι και ό,τι εύκολο, έστω και εάν οι Λιθουανοί διέρχονται παρατεταμένη αγωνιστική κρίση και στη βαθμολογία είναι προτελευταίοι. Αλλωστε και το Περιστέρι φέτος δε διανύει και την καλύτερη χρονιά του μέχρις στιγμής. Ο Αργύρης Πεδουλάκης αφού τόνισε το δύσκολο της αποστολής επισήμανε: «Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα με καθαρά ανατολικό στιλ μπάσκετ που μεταφράζεται σε πολλά σουτ και καλή περιφέρεια. Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρέσινγκ που κάνουν οι αντίπαλοί μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ