Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Μουσική
Του κόσμου και του τραγουδιού

Τριήμερο με τον Μίλτο Πασχαλίδη, στο «Μετρό»
Τριήμερο με τον Μίλτο Πασχαλίδη, στο «Μετρό»
Μπαλάντες ταξιδιάρικες, αλλά και πιο «νευρικά» κομμάτια, τραγούδια από τη δεκάχρονη πορεία του στο τραγούδι, θα παρουσιάζει ο Μίλτος Πασχαλίδης, για τρεις βραδιές, στο «Μετρό» (Γκύζη 47 και Κάλβου 83). Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή (10.30μμ), θα βρίσκεται στη γνωστή μουσική σκηνή για να «διηγηθεί» με το δικό του, ξεχωριστό τρόπο «Παραμύθια με λυπημένο τέλος», «Κακές συνήθειες», τραγούδια από την επόμενη δουλιά του, σε μια μουσική διαδρομή που θα ξεκινήσει από την εποχή των Χαΐνηδων, για να καταλήξει στο σήμερα.

  • Ενα πρόγραμμα με αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια παρουσιάζει η Νάντια Καραγιάννη, από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή, στο «Ντουζένι» (Μακρυγιάννη 8, Ακρόπολη). Μαζί της εμφανίζονται οι Αγγελος Χρονάς, Γιάννης Διβόλης και Μαρίνα Μανωλάκου, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στη μουσική συντροφιά προστίθεται και η Σοφία Κολλητήρη, ερμηνεύοντας δημοτικά τραγούδια.
  • Το πολυφωνικό σχήμα «Χαονία», που ασχολείται με την έρευνα και παρουσίαση του ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού, εμφανίζεται σήμερα (10.30μμ), στην «Πινακοθήκη» (Αγ. Θέκλας 5, Ψυρρή), ερμηνεύοντας τραγούδια - μαρτυρίες του σπάνιου αυτού μουσικού είδους. Τη «Χαονία» αποτελούν οι: Αγλαΐα Γαλάτα, Γιάννης Δανιήλ, Αντώνης Εξαρχος, Βασίλης Θεολόγος, Απόστολος Κορέλης, Σύλβια Κουτσουφλάκη, Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Ειρήνη Στάθη, Ασπασία Ταλλιαδώρου, Ειρήνη Τηνιακού. Αύριο, στον ίδιο χώρο τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι «Cantamerica», με παραδοσιακή μουσική από τη Λατινική Αμερική. Ενα συγκρότημα, που χρησιμοποιεί παραδοσιακά όργανα των Ανδεων (κένα, τσαράνγκο, σαμπόνια, μπόμπο, καχόν), αλλά και ευρωπαϊκά (βιολί, φλάουτο, κοντραμπάσο). Λατινοαμερικάνικο μουσικό χρώμα θα έχουν και οι βραδιές της Παρασκευής και του Σαββάτου, καθώς στη σκηνή της «Πινακοθήκης» θα βρίσκεται η Μεξικάνα τραγουδίστρια Μάρθα Μορελεόν.
  • Η Νάντια Καραγιάννη
    Η Νάντια Καραγιάννη
    Μέχρι τις 20 του Φλεβάρη παρατείνεται η μουσική παράσταση «Στη Σφεντόνα κάθε που βραδιάζει», που παρουσιάζουν στη «Σφεντόνα» (Λ. Αλεξάνδρας 22), οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δημήτρης Μπάσης, «Mode Plagal», Κώστας Λειβαδάς και Δημήτρης Υφαντής. Ενα πρόγραμμα, που συνδυάζει τον ηλεκτρικό και κλασικό λαϊκό ήχο, σε επιμέλεια του συνθέτη Γιώργου Ανδρέου.
  • Αρμένικα παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και δικές του συνθέσεις παρουσιάζει ο Χάικ Γιαζιτζιάν, σήμερα (22.30μμ) στο «Ασαντέ» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι). Αύριο, στον ίδιο χώρο, οι «Αντάμα» ερμηνεύουν δικές τους συνθέσεις, έντεχνα και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, ενώ την Παρασκευή οι «Ρομάνι» προσκαλούν σε μια ακόμη βραδιά ανδαλουσιανού φλαμένκο.
  • Ακουστικές ροκ μπαλάντες από τις δεκαετίες '70, '80 και '90 παρουσιάζει σήμερα το γκρουπ «Τα σημεία των Καιρών», στη «Σκιά του Φεγγαριού» (Ασκληπιού 91, Εξάρχεια). Στον ίδιο χώρο, αύριο, «Οι γητευτές» παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με ρεμπέτικα, σμυρναίικα και λαϊκά τραγούδια.
  • Στο «Μακάρι» (Ζ. Πηγής 125), σήμερα, οι «Εύχαρις» παρουσιάζουν μια διαδρομή στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι, ενώ αύριο ο «Βασίλης Κονταξής» προσφέρει μια νυκτωδία ασμάτων με έντεχνα ηπειρώτικα, παραδοσιακά, ρεμπέτικα και άλλα τραγούδια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ