Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 1-2
«Σκοτσέζικο ντους»

Σε ειδικότητα της Εθνικής Ανδρών εξελίσσεται το... σκοτσέζικο ντους. Μετά τη θετική εμφάνιση -νίκη επί της Εσθονίας, ήρθε η ήττα με 2-1 (86' Λυμπερόπουλος - 41' Οκκάς, 88' Ιωακείμ) από την Κύπρο, πρώτη μετά από 9 χρόνια. Ετσι, πριν ο κόκορας λαλήσει τρεις, επιβεβαιώθηκε ο αρχηγός, Θ. Ζαγοράκης, που προχτές τόνιζε: «Κάθε φορά μιλάμε γι' αλλαγές και νέα αρχή. Και κάθε φορά βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Είναι ώρα για έργα και όχι λόγια».

Οι «γαλανόλευκοι» (κυρίως στο α' ημίχρονο) μάλλον είχαν το μυαλό τους στις υποχρεώσεις των ομάδων τους ή πίστευαν πως μόνο με τις... φανέλες θα κέρδιζαν. Αντιμετώπισαν τους Κύπριους αρκετά χαλαρά, παρότι είδαν απέναντί τους μια ομάδα καλοστημένη που ήξερε τι ήθελε και πώς θα το πάρει. Οι φιλοξενούμενοι στηρίχτηκαν στις αντεπιθέσεις - «φωτιά» και την επικράτηση των επιθετικών τους στις προσωπικές μονομαχίες με τους Ελληνες αμυντικούς.

Ως το χαμένο πέναλτι του Μαχλά (22') οι Ελληνες ίσως παρασύρθηκαν και πίστεψαν ότι είναι ζήτημα χρόνου τα γκολ. Ομως η «αχίλλειος πτέρνα» τους η άμυνα, που ήταν κατώτερη των περιστάσεων, και ο τερματοφύλακας των Κυπρίων που... κατέβασε τα ρολά ήταν τα αίτια του τελικού αποτελέσματος. Στην επανάληψη η εικόνα των διεθνών μας βελτιώθηκε και προσπάθησαν περισσότερο άλλες φορές ορθόδοξα και άλλες ανορθόδοξα, αλλά χρειαζόταν κάτι παραπάνω. Χαρακτηριστικότερο μάλλον της κατάστασης - εικόνας των οικοδεσποτών (στο μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης) είναι πως αμέσως μετά την ισοφάριση δέχτηκαν νέο γκολ. Κορυφαία ένδειξη έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης και σοβαρότητας.

Ο Οτο Ρεχάγκελ αναγνώρισε ότι οι παίκτες του προσπάθησαν, δήλωσε γενικά ικανοποιημένος, αλλά παρατήρησε: «Είμαστε λίγο αργοί πίσω. Είναι το 5ο γκολ που δεχόμαστε από στημένη φάση, όσο είμαι εγώ στην ομάδα. Πρέπει να βρούμε λύσεις, να το διορθώσουμε». Από την πλευρά του ο Καραγκούνης επικαλέστηκε «τον μικρό και κακό αγωνιστικό χώρο». Ο εκλέκτορας της Κύπρου, Τάκης Χαραλάμπους (στο τελευταίο του παιχνίδι, αφού αναλαμβάνει ο Μούκοτσα Βούκοτιτς), δήλωσε: «Στα πρώτα 25 λεπτά οι Ελληνες έπαιξαν καλύτερα. Μας αιφνιδίασαν και μας πανικόβαλαν. Οταν όμως ισορροπήσαμε, παίξαμε πολύ καλά και στο τέλος μετρήσαμε δύο γκολ και δύο δοκάρια».

Ελλάδα: Νικοπολίδης (46' Χαλκιάς), Κατσιαμπής, Φύσσας (75' Κωνσταντινίδης), Βόκολος, Νταμπίζας, Ζαγοράκης (86' Ζήκος), Λάκης (46' Γεωργιάδης), Κασάπης, Καραγκούνης (46' Καφές), Νικολαΐδης, Μαχλάς (69' Λυμπερόπουλος).

Κύπρος: Παναγιώτου, Ιωακείμ (90' Στυλιανίδης), Νικολάου (73' Μιχαήλ), Σατσιάς, Χαραλάμπους, Χριστοδούλου (80' Λουκά), Μελαναρκίτης, Θεοδώτου (91' Κοτσώνης), Ελευθερίου (85' Γεωργίου), Κωνσταντίνου, Οκκάς (61' Γιασεμή).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ