Τρίτη 23 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Οι εργαζόμενοι και με την ψήφο τους να στείλουν μήνυμα για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια

Σε εκδήλωση της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών μίλησε το Σάββατο το απόγευμα το μέλος του ΠΓ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος

Να στείλουν με την ψήφο τους μήνυμα ότι θέλουν να ζήσουν με βάση τις δυνατότητες που προσφέρει η εποχή μας και όχι απλά να επιβιώσουν, κάλεσε τους εργαζόμενους ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, μιλώντας σε εκδήλωση της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής, το Σάββατο το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ.

«Τα θετικά μηνύματα από τη νεολαία, από την άνοδο των δυνάμεών μας στις φοιτητικές εκλογές, η ανταπόκριση που βρίσκει στους εργαζόμενους η αντιπαράθεσή μας με τη συνδικαλιστική μαφία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη ΓΣΕΕ, μας γεμίζουν αισιοδοξία για να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εκλογική μάχη στις ευρωεκλογές και στις υπόλοιπες κάλπες στους δήμους και στην Περιφέρεια.

Μας γεμίζει αισιοδοξία το γεγονός ότι σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο η πλειοψηφία του λαού μας είναι δυσαρεστημένη και αμφισβητεί την ΕΕ του κεφαλαίου.

Μας γεμίζουν αισιοδοξία οι αγώνες του ΣΕΤΗΠ όλα αυτά τα χρόνια στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών, η αντιπαράθεση των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, που κρύβεται πίσω από τον ψευτοαριστερό μανδύα στα επιχειρησιακά σωματεία της "Wind", της "Vodafone", καθώς και η σκληρή διαπάλη μας με τη συνδικαλιστική ηγεσία στον ΟΤΕ και τον διαβρωτικό της ρόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα», σημείωσε ο Μ. Παπαδόπουλος, μεταξύ άλλων.


«Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και όχι απλά να επιβιώσουμε. Η βελτίωση της ζωής μας, που υπόσχονται μέσα από την ανάκαμψη και την αύξηση των κερδών των ομίλων, είναι ένα μεγάλο παραμύθι», υπογράμμισε και χαρακτήρισε τον κλάδο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών εμβληματικό παράδειγμα, που δείχνει ποιοι ωφελούνται από την ανάπτυξη των επιχειρηματικών κολοσσών: «Απ' τη μια έχουμε τρεις ομίλους που ελέγχουν τη σχετική αγορά και διασφαλίζουν κέρδη μέσα στην περίοδο της κρίσης, που αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια. Αυτοί οι όμιλοι προχώρησαν σε κερδοφόρες επενδύσεις, στην ανάπτυξη υποδομών στα δίκτυα νέας γενιάς με πολλά χιλιόμετρα οπτικών ινών, πραγματοποίησαν συγχωνεύσεις, όπως της "Q" από τη "Wind" και της "Cyta" από τη "Vodafone", συνεργάστηκαν μεταξύ τους σε εμπορικό και τεχνικό επίπεδο η "Wind" και η "Vodafone" για την τηλεόραση. Σχεδιάζουν νέες επενδύσεις για τις έξυπνες πόλεις και τη μετάβαση στην εποχή του 5G.

Τα κέρδη των ομίλων διασφαλίστηκαν και θα αυξάνονται απ' το ξεζούμισμα των εργαζομένων του κλάδου και την επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης. Τα κέρδη των ομίλων διασφαλίζονται με τις αναγκαστικές εθελούσιες εξόδους, την επέκταση των εργολαβικών, προσωρινών εργαζομένων με μισθούς πείνας - αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για εξειδικευμένη εργασία - με τα υποχρεωτικά 9ωρα και τα ελαστικά ωράρια.

Τα κέρδη των ομίλων στήριξε και στηρίζει πολύμορφα το κράτος με τους αναπτυξιακούς νόμους και τις φοροελαφρύνσεις, με την αφαίμαξη των φορολογούμενων για να δοθούν κονδύλια για τις δημόσιες επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ στις υποδομές επικοινωνιών, ιδιαίτερα για την κάλυψη περιοχών για γρήγορο internet (ultrafast broadband). Στην ίδια κατεύθυνση αξιοποιήθηκαν τα κοινοτικά κονδύλια και το ΕΣΠΑ».

Ξεκαθάρισε πως η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία: «Η αλήθεια είναι ότι σ' όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ εφαρμόζεται αντιλαϊκή πολιτική μνημονίου διαρκείας για να ανακάμψουν και να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου», τόνισε και εξήγησε: «Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η αντιασφαλιστική πολιτική της ανταποδοτικότητας, η ενεργός γήρανση με μερική σύνταξη και μερική εργασία με μισθό πείνας, το πανευρωπαϊκό ατομικό προϊόν συνταξιοδότησης, είναι κατευθύνσεις που αφορούν όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Η επίσημη πολιτική της ΕΕ που καταργεί το δικαίωμα στην Ασφάλιση, το μετατρέπει σε εμπόρευμα και ανοίγει τον δρόμο για το τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, ελάχιστα διαφέρει από το ασφαλιστικό του Πινοσέτ».

Το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο

Οσον αφορά την πρόταση που θέτει το ΚΚΕ στους εργαζόμενους και με αφορμή τις επικείμενες εκλογές, σημείωσε τα εξής:

«Εμείς έχουμε σχέδιο για το σήμερα και το αύριο. Το ανατρεπτικό Πρόγραμμά μας φωτίζει ότι μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλύτερα, αν η εργατική τάξη, ο λαός πάρει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας και το τιμόνι της εξουσίας και αποδεσμευτεί απ' την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Φωτίζουμε ότι μπορεί να διασφαλιστεί δουλειά για όλους, με λιγότερες ώρες εργασίας, ουσιαστική και δωρεάν μόρφωση και Υγεία, ότι μπορούν να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, αν σχεδιαστεί κεντρικά, επιστημονικά η παραγωγή, η οικονομία με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας κι όχι των επιχειρηματικών ομίλων. Φωτίζουμε τη δυνατότητα να διασφαλίζεται η ταχεία, ασφαλής και καθολική πρόσβαση στην επικοινωνία και στην ενημέρωση πάνω στο στέρεο έδαφος της εργατικής εξουσίας, αφού όλα αυτά θα πάψουν πλέον να αποτελούν εμπορεύματα και θα κατοχυρωθούν ως δικαιώματα.

Αναδεικνύουμε πόσο έχουν αυξηθεί οι δυνατότητες του κεντρικού σχεδιασμού στο σοσιαλισμό στην εποχή της λεγόμενης 4ης βιομηχανικής επανάστασης, ώστε να λαμβάνει βέλτιστες αποφάσεις σε σύνθετα προβλήματα και να διασφαλίζει την επάρκεια και την ποιότητα των προϊόντων».

Στο πλατύ άνοιγμα της ΤΟ αναφέρθηκε ο Αλέκος Περράκης, μέλος του Τομεακού Γραφείου, ανοίγοντας την εκδήλωση. Μεταφέροντας την ανταπόκριση που συναντούν το άνοιγμα και οι πρωτοβουλίες του Κόμματος, επισήμανε πως οι εργαζόμενοι έχουν τα αυτιά τους ανοιχτά, προβληματίζονται και συζητούν, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην 48ωρη απεργία στον όμιλο ΟΤΕ, την Παρασκευή και το Σάββατο, στην οποία καταγράφηκε μαζική συμμετοχή.

Τη σκυτάλη πήραν από την κεντρική ομιλία τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί των εργαζομένων, γύρω από τα οποία ξεδιπλώθηκε πλούσια συζήτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ