Τρίτη 23 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δεν κομματιάζουν την πολιτική τους, δεν κομματιάζουμε τη ζωή και την ψήφο μας

Αποσπάσματα απ' τον χαιρετισμό της υποψήφιας ευρωβουλευτή

Κάλεσμα για ψήφο με κριτήριο τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας απηύθυνε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου. «Και επειδή τη ζωή των παιδιών μας δεν την βάζουμε στη ζυγαριά, δεν την παζαρεύουμε, ψηφίζουμε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις ευρωεκλογές, "Λαϊκή Συσπείρωση" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές», σημείωσε.

«Συνεχίζουμε την αγωνιστική πορεία που ξεκινήσαμε το '14 στο Χαϊδάρι, επανεκλέγουμε δήμαρχο τον Μιχάλη τον Σελέκο. Κλείνουμε το δρόμο στους μεσάζοντες των επιχειρηματικών συμφερόντων. Εμείς την πόλη μας δεν την πουλάμε σε εφοπλιστές, όπως θέλουν να κάνουν οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων. Εμείς την πόλη μας τη θέλουμε για μας και τα παιδιά μας. Γι' αυτό διεκδικούμε έργα, υποδομές, κρατική χρηματοδότηση. Και δεν κάνουμε βήμα πίσω απ' αυτό», υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στις ευρωεκλογές και την ΕΕ, σημείωσε πως «δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει των λαών, είναι από γεννησιμιού της αντιδραστική, αντιλαϊκή, αντεργατική, γιατί είναι ένωση καπιταλιστικών κρατών, δικός τους μηχανισμός για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους». Και πρόσθεσε: «Μπορούμε όμως να πούμε πολλά, για τον δικό μας δρόμο, τον δρόμο του λαού και του κάθε ευρωπαϊκού λαού, που είναι μακριά και έξω από την ΕΕ, από κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία. Στην πάλη για να πάρει αυτός την εξουσία, για να οικοδομήσει τη δική του κοινωνία και οικονομία».

Αλλωστε, όπως σημείωσε, «για τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων σε όλα τα κράτη της ΕΕ καλπάζουν η εργολαβική εργασία, τα μίνι τζομπς, η μερική απασχόληση, χτυπιούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις, απογειώνεται η ανασφάλιστη εργασία, επιστρέφουν οι συνταξιούχοι στη δουλειά, περιορίζεται έως και καταργείται το δικαίωμα στην απεργία (...) Αυτή η κατεύθυνση διαπερνά τα πάντα: Υγεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, Κοινωνική Ασφάλιση έως τα σκουπίδια και τους πλειστηριασμούς κ.ο.κ. Για τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων η ΕΕ δεν επιλέγει έργα προστασίας της ζωής του λαού (...) πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή της προώθησης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων που λυμαίνονται τον πλούτο των λαών, τις πηγές Ενέργειας, τους δρόμους μεταφοράς της».

Συνεχίζοντας επεσήμανε πως «ΕΕ και πρόοδος δεν συμβιβάζονται. Κι ας διαστρεβλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την έννοια της προόδου για να χωρέσει μέσα την ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Από πού κι ως πού είναι πρόοδος η ΕΕ του ευρωστρατού, των 24 στρατιωτικών αποστολών ανά τον κόσμο, των βομβαρδισμών σε Συρία, Λιβύη κ.α. Η ΕΕ της Μόριας, του Σκαραμαγκά, των 2.000 νεκρών στη Μεσόγειο. Η ΕΕ του αντικομμουνισμού, των διώξεων και απαγορεύσεων ΚΚ. Αυτή η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της στρώνουν το έδαφος στο φασισμό στην Ευρώπη. Κι ας παριστάνουν δήθεν ότι ανησυχούν».

Στον αντίποδα, το ΚΚΕ πολεμά συστηματικά, διαχρονικά και ανυποχώρητα τις εθνικιστικές, ακροδεξιές, φασιστικές δυνάμεις. «Γι' αυτό είναι ανάγκη και προϋπόθεση η ενίσχυση του ΚΚΕ για να γκρεμιστεί η ναζιστική ΧΑ από την τρίτη θέση», τόνισε.

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Η ΕΕ, οι κυβερνήσεις, οι δήμοι και οι Περιφέρειες δεν κομματιάζουν την πολιτική τους. Ενιαία την προωθούν από πάνω μέχρι κάτω. Ούτε και μεις όμως κομματιάζουμε τη ζωή μας. Την θέλουμε ολόκληρη και με δικαιώματα. Και γι' αυτό δεν κομματιάζουμε την ψήφο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ