Τρίτη 23 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ
Το ηρωικό Χαϊδάρι θα δώσει και πάλι τη δική του απάντηση!

«21ηΑπρίλη σήμερα και η συμμετοχή σας στη συγκέντρωση δείχνει ότι συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις των αλύγιστων στις φυλακές, στις εξορίες και ότι, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, είμαστε εδώ, δυνατοί, μαχητικοί, αισιόδοξοι ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, ότι υπάρχει ελπίδα για να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας. Σε λίγες μέρες έρχεται ο Μάης, ο δικός μας ηρωικός, αιματοβαμμένος Μάης, η γιορτή της εργατιάς αλλά και της Πρωτομαγιάς του 1944 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, του ΜΠΛΟΚ 15, του θυσιαστηρίου της Καισαριανής που θα τιμήσουμε με 3ήμερες εκδηλώσεις». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του ο Μ. Σελέκος, που μιλώντας για την εκλογική μάχη προέτρεψε «να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε και να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, να γίνει ορατή η προοπτική μιας καλύτερης κοινωνίας».

Αναφερόμενος στη συζήτηση για τα προβλήματα των δήμων σημείωσε ότι «όλοι εκτός του ΚΚΕ ψήφισαν τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, τον "Καλλικράτη" και τον "Κλεισθένη"» και άρα «είναι υποκριτικό να λένε κάποιοι ότι υπάρχουν πρόβλημα υποχρηματοδότησης των δήμων, ελλείψεις προσωπικού, βασικών υποδομών, μεγάλη ανεργία και φτώχεια και, από την άλλη, να στηρίζουν και να ψηφίζουν τα κόμματα που μας έφεραν σ' αυτήν την κατάσταση».


Κάνοντας μια αναδρομή μίλησε για την τραγική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο δήμος όταν ανέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή. «Ενα δήμο που μετατρεπόταν σε Ανώνυμη Εταιρεία, όπου ο δημότης εκλαμβανόταν σαν πελάτης και μέσω της ανταποδοτικότητας έπρεπε να πληρώνει για οποιαδήποτε υπηρεσία τού παρεχόταν», όπως είπε. Σημείωσε ακόμη πως υπήρχε μείωση κατά 65% του προϋπολογισμού λόγω των μνημονιακών πολιτικών, καθώς και απαγόρευση προσλήψεων, μένοντας έτσι γυμνός ο δήμος σε πολλές υπηρεσίες (Καθαριότητα, Πράσινο, Τεχνική Υπηρεσία, Αυτεπιστασία), δομές και υπηρεσίες είχαν παραδοθεί σε ΚΟΙΝΣΕΠ και ήταν υπό κατάρρευση, ήταν σε εξέλιξη μεθόδευση ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Αυτεπιστασίας, δηλαδή των Τεχνικών Εργων, ο μηχανολογικός εξοπλισμός ήταν παμπάλαιος, ασυντήρητος και ελλιπής, υπήρχαν μεγάλα, ανεξόφλητα χρέη και υποχρεώσεις προς τρίτους.

Στηριχτήκαμε στο λαό, πήγαμε κόντρα στο ασφυκτικό πλαίσιο

«Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς ακολουθήσαμε έναν άλλο δρόμο και πήραμε αποφάσεις που δίνουν το στίγμα μιας πολιτικής, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των εργαζομένων, των πολιτών», τόνισε και ανέφερε συγκεκριμένα:

«Στηριχτήκαμε πρώτα απ' όλα στους πολίτες με την καθημερινή επαφή, τις Λαϊκές Συνελεύσεις, τη συνεργασία με τα σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας. Βρεθήκαμε στο πλάι των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους, στους συνταξιούχους, στους συμβασιούχους - παρατασιούχους, μειώσαμε τα δημοτικά τέλη και τις συνδρομές σε πολλές κατηγορίες των συμπολιτών μας, καταργήσαμε την πληρωμή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για τη μεγάλη πλειονότητα των παιδιών, η κοινωνική δράση του δήμου αναπτύσσεται συνεχώς, δεν προχωρήσαμε σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δεν μεταφέραμε τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, έχουμε κάνει σημαντικές, ουσιαστικές παρεμβάσεις στα σχολεία, στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό, μετά από μεγάλες πιέσεις και κινητοποιήσεις καταφέραμε να "ξεπαγώσει" επιτέλους ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, ο κεντρικός αγωγός της λεωφόρου Καβάλας. Παράλληλα, εκπονήσαμε και καταθέσαμε μελέτες για την αντιπλημμυρική θωράκιση και άλλων περιοχών του δήμου μας, που όμως η υλοποίησή τους καθυστερεί αδικαιολόγητα από την Περιφέρεια.

Κάναμε επίσης σημαντικές παρεμβάσεις σε διάφορες περιοχές της πόλης. Αυτές τις μέρες θα ξεκινήσει η κατασκευή και της πεζογέφυρας στο Παλατάκι. Παλέψαμε και κάναμε ουσιαστικά βήματα και στο μεγάλο πρόβλημα της Καθαριότητας - που απασχολούσε την πόλη μας όλα αυτά τα χρόνια - με την απόκτηση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού. Ολα αυτά τα χρόνια διαχειριστήκαμε μια δύσκολη κατάσταση που την έσωζαν οι ηρωικές προσπάθειες των ελάχιστων εργαζομένων».

Ο Μ. Σελέκος ανέδειξε τις ευθύνες κυβέρνησης και Περιφέρειας που δεν υλοποίησαν έναν κεντρικό, συνολικό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ στον πλούσιο πραγματικά απολογισμό δράσης του δήμου πρόσθεσε ακόμα την απόφαση για τη μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε νέα στέγη, την απόφαση για δημιουργία δύο σημαντικών Μουσείων, της Εθνικής Αντίστασης και του Λαογραφικού Μουσείου κ.λπ.

«Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πάρα πολλά ακόμα, δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα και παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο δήμο μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά όμως ότι ακόμα και την καλύτερη διαχείριση να κάνεις, όσο θα υπάρχει αυτό το ασφυκτικό, θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης δεν θα μπορέσουν να λυθούν όλα τα λαϊκά προβλήματα», τόνισε.

Οι Χαϊδαριώτες θυμούνται!

Αναφερόμενος σε όσα διακινούνται προεκλογικά απ' τους διεκδικητές του δήμου ο Μ. Σελέκος σημείωσε: «Οι Χαϊδαριώτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου! Γνωρίζουν καλά τα "έργα και τις ημέρες" του καθενός (...) Προσπαθούν με σχέδια επί χάρτου, μέσω μιας "εικονικής πραγματικότητας", με αοριστίες και φανφάρες, να δείξουν ότι έχουν λύσεις για τα λαϊκά προβλήματα».

Οπως σημείωσε, τα λόγια περί τοπικής ανάπτυξης, στήριξης της επιχειρηματικότητας, ευκαιριών απασχόλησης κρύβουν το στόχο για «συμμετοχή στο μεγάλο φαγοπότι, των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, μέσα από υπηρεσίες, κονδύλια και υποδομές του δήμου».

Με την προσδοκία κερδών «ρίχνουν τεράστια χρηματικά ποσά για τη στήριξη συγκεκριμένου υποψηφίου», σημείωσε.

Κάλεσε δε το λαό της πόλης να μην πιστέψει στα κάλπικα διλήμματα και τα ψέματα που του αραδιάζουν και να θυμηθεί ότι πρόκειται για μέλη και στελέχη κομμάτων που έχουν κυβερνήσει και έχουν σοβαρές ευθύνες για την κατάντια που υπάρχει σήμερα.

Αναφερόμενος στη λάσπη που εκτοξεύουν στη σημερινή δημοτική αρχή, τόνισε: «Δεν τους περνάει γιατί οι Χαϊδαριώτες μάς ξέρουν και μας γνωρίζουν καλά και εκτιμούν την ανιδιοτέλειά μας και τη διάθεση προσφοράς που έχουμε». Συνέστησε στους παρευρισκόμενους να βοηθήσουν «τα λαϊκά στρώματα, τους φίλους, τους συγγενείς, τους γείτονές μας να μην εγκλωβιστούν σε συνδυασμούς και παρατάξεις που θα θελήσουν να ξεπουλήσουν όλο το Χαϊδάρι, από τον Σκαραμαγκά και τα βουνά μέχρι το Στρατόπεδο, τα δημοτικά καταστήματα και τις κοινωνικές δομές».

Μίλησε συγκεκριμένα για τους άλλους διεκδικητές του δήμου, τον Β. Ντηνιακό, που «επιστρατεύει κάθε ευτελή τρόπο για να κάνει τον "προεκλογικό του αγώνα"», ενώ «είναι έτοιμος να εφαρμόσει κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική και πρόθυμος να λειτουργήσει σαν ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων», με γνωστή τη στήριξη «από γνωστό εφοπλιστή, ο οποίος θέλει να εκμεταλλευτεί τον Σκαραμαγκά». Για τον Θ. Σπηλιόπουλο, τον «καθαρόαιμο απολογητή της Περιφέρειας και της κυβέρνησης», που «προσπαθεί να τους βγάλει λάδι για όλη αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, μεταφέροντας την ευθύνη στο δήμο».

Δεν περισσεύει κανείς!

Κλείνοντας την ομιλία του ο Μ. Σελέκος τόνισε ότι η δημοτική αρχή, οι αγωνιστές που την πλαισιώνουν όλα αυτά τα χρόνια «έχουμε πολλά σχέδια, όρεξη και όνειρα για να κάνουμε πολλά πράγματα, για να ανακουφίσουμε τη ζωή των κατοίκων και να βάλουμε μια πινελιά ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας στο γκρίζο και την απανθρωπιά που κυριαρχούν σήμερα. Το όραμά μας, η επιθυμία μας, η προσπάθειά μας είναι να κάνουμε μια όμορφη πόλη.

Οι όμορφες πόλεις όμως πρέπει να συνδυάζουν ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον με την ανθρώπινη παρουσία, την ηρεμία, τη γαλήνη, την ευτυχία των κατοίκων. Γι' αυτό παλεύουμε να έχουν όλοι δουλειά, να μην υπάρχουν ανεργία, ανέχεια και φτώχεια. Για να μην υπάρχουν άστεγοι, να μην υπάρχει το πρόβλημα των ναρκωτικών (...) Για να μην υπάρχουν πόλεμοι, προσφυγιά, δυστυχία (...) Μπορούν να γίνουν όλα αυτά; Σκεφτείτε, αν τα έχουμε ανάγκη και αποφασίστε. Αποφασίστε να αλλάξουμε τα πράγματα».

Οπως τόνισε, «εμείς δεν βλέπουμε τον δήμο σαν ευκαιρία βιοπορισμού, επαγγελματικής ή οικονομικής αποκατάστασης. Τον βλέπουμε σαν μετερίζι απ' όπου μαζί με τους εργαζόμενους και όλο το λαό θα αγωνιζόμαστε για να λύνονται τα λαϊκά προβλήματα, για να ανακουφίζονται, όσο γίνεται, όλοι όσοι υποφέρουν απ' αυτήν τη βάρβαρη λαίλαπα. Δεν θα κάνουμε υποκλίσεις ούτε θα αποδεχόμαστε όσα επιβάλλουν η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και η ΕΕ. Δεν θα βάλουμε φόρους στο λαό ούτε θα βλέπουμε τα λαϊκά στρώματα σαν μέσο συνεχούς αφαίμαξης. Στις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές να μπούμε όλοι στη μάχη. Δεν περισσεύει κανένας (...) Οσο περισσότερα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο και στην Περιφέρεια και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές πέσουν στις κάλπες, τόσο θα δυναμώνει η λαϊκή αντίσταση και η ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση (...) Το ηρωικό Χαϊδάρι θα δώσει και πάλι τη δική του απάντηση!!!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ