Τρίτη 23 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Κοροϊδία και ψέματα για την ΕΕ που «ξεστράτισε»

Απογείωσε τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου

Συγχωροχάρτι για την κοροϊδία και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης αξίωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας χτες το βράδυ στο ΣΕΦ, στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Τσίπρας εμφάνισε το κόμμα του σαν ...θύμα των βαρόνων και των ολιγαρχών, που τάχα το πολεμούν, οι ίδιοι που του απονέμουν τα εύσημα με κάθε ευκαιρία για την πολιτική ανάκαμψης των κερδών τους που εφάρμοσε.

Πρόβαλε ακόμα σαν μέγιστη απειλή την ακροδεξιά, με την οποία ο ίδιος συγκυβέρνησε, ενώ, κρύβοντας ότι οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας σε όλη την ΕΕ με την πολιτική τους της έδωσαν τροφή, παρουσίασε τους ομοϊδεάτες του σαν εκείνους που μπορούν να ανασχέσουν τον κίνδυνο ανόδου της ακροδεξιάς! Από τον Σάντσεζ στην Ισπανία μέχρι τον Κόρμπιν στη Βρετανία, ο Αλ. Τσίπρας εξωράισε την ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία και τον διαχρονικά βρώμικο ρόλο της.

«Η αριστερά, η οικολογία, η αριστερή σοσιαλδημοκρατία, οι δυνάμεις της προόδου και της δημοκρατίας δεν έχουμε πει την τελευταία λέξη. Δε θα αφήσουμε την ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό να αλωνίζουν στην Ευρώπη», υποστήριξε.

Ανακινώντας γνωστές αυταπάτες, παρουσίασε την ΕΕ των μονοπωλίων ότι παραστράτησε και την «Προοδευτική Συμμαχία» ως τη δύναμη εκείνη που θα την επαναφέρει στον «ίσιο δρόμο». Υποστήριξε ότι όσους «προοδευτικούς» προανέφερε, τους ενώνουν «οι αξίες και τα ιδανικά που έχτισαν το συλλογικό μας σπίτι, την Ευρώπη. Την Ευρώπη που μοιάζει σήμερα να χάνει τον προσανατολισμό της. Να κοιτά πίσω, να νοσταλγεί τις χειρότερές της μέρες. Τις μέρες που πιστέψαμε ότι κλείσαμε μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

Σε άλλο σημείο, κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και τον προτεινόμενο από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την προεδρία της Κομισιόν, Μ. Βέμπερ, για θέσεις που δεν διαφέρουν από αυτές των Ορμπαν και Κουρτς. Εστίασε στο Μεταναστευτικό, όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνομολόγησε και εφαρμόζει την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, στοιβάζοντας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ουσιαστικά χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, ενώ συνυπογράφει αποφάσεις και σχέδια της ΕΕ για νέα μέτρα καταστολής και αποκλεισμού των κατατρεγμένων από τη φτώχεια και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ