Σάββατο 27 Απρίλη 2019 - Κυριακή 28 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
«SEA SHIELD 19» - «ΜΕΔΟΥΣΑ 8»
Ποια συμφέροντα υπηρετούν τα πλοία και τα στρατεύματα στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατ. Μεσόγειο;

Πρόσφατα οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί διοργάνωσαν δύο στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού. Η πρώτη με την ονομασία «SEA SHIELD 19» διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της Ρουμανίας στη Μαύρη Θάλασσα και συμμετείχαν η ΝΑΤΟική δύναμη SNMG-2, πλοία από Τουρκία, Βουλγαρία, Πολωνία. Η δεύτερη με την ονομασία «ΜΕΔΟΥΣΑ 8» πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου. Συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις Ελλάδας και Αιγύπτου. Η άσκηση ανάμεσα στα άλλα περιλάμβανε και αποβατική ενέργεια σε ακτή της Αλεξάνδρειας.

Η διοργάνωση παρόμοιων ασκήσεων από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς, με τη συμμετοχή του προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αισθάνεται περήφανη από τις κολακείες των ιμπεριαλιστών, αυτών που έχουν διαλύσει χώρες, όπως η Γιουγκοσλαβία και η Λιβύη, έχουν χαράξει σύνορα με το αίμα των λαών. Ωστόσο, ο λαός μας και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορεί να μείνουν απαθείς με τη συμμετοχή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς.

Ποια συμφέροντα υπηρετούν τα πλοία και τα στρατεύματα στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο, πότε στον Λίβανο, στο Ισραήλ, στη Ρουμανία και την Αίγυπτο;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συμπλέουν όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα στην περιοχή.

Ο λαός μας έχει κάθε συμφέρον να ενισχύσει σε όλες τις εκλογές το ΚΚΕ. Η ενίσχυσή του αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για να μπει φραγμός στο συνδικάτο πολέμου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Για να κλείσουν όλες οι βάσεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στη χώρα μας.


Λ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ