Πέμπτη 2 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Παραμένει η οριακή κατάσταση για παιδιά και εργαζόμενους

Αμεση λύση για τα παιδιά που βρίσκονται στα Νοσοκομεία Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής ώστε να φιλοξενηθούν σε κατάλληλες και σύγχρονες κρατικές δομές, πλήρως στελεχωμένες, εξασφάλιση της πρόσβασης αυτών των παιδιών στην Εκπαίδευση, λήψη μέτρων προστασίας των νοσηλευόμενων και φιλοξενούμενων παιδιών, καθώς και όλων των εργαζομένων στο χώρο του νοσοκομείου, απαίτησαν την περασμένη Τρίτη εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», συμμετέχοντας στη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η Επιτροπή Ειδικευόμενων Ιατρών Α' Πανεπιστημιακής Κλινικής του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 40 ασυνόδευτα παιδιά νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα οποία στην πλειονότητα των περιπτώσεων χρήζουν μόνο προληπτικού ελέγχου, ο οποίος ολοκληρώνεται εντός ολίγων ημερών και στη συνέχεια χρήζουν μεταφοράς σε δομές Πρόνοιας. Λόγω της έλλειψης των κατάλληλων δομών φιλοξενίας, παραμένουν επί μακρόν στις κλινικές των Νοσοκομείων Παίδων - παιδιατρικές κλινικές και μονάδες νεογνών - για διαστήματα που συχνά ξεπερνούν τους 6 μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις παραμένουν για χρόνια. Ειδικά το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση της συχνότητας περιστατικών που εκθέτουν τα παιδιά σε κίνδυνο, καταγράφονται αλλεπάλληλα περιστατικά βίας μεταξύ τους και κατά του προσωπικού του νοσοκομείου.

Κατά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους, η διοίκηση του νοσοκομείου απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση στα συγκεκριμένα αιτήματα που αυτοί έθεσαν. Το επόμενο διάστημα η Επιτροπή Ειδικευόμενων Ιατρών προσανατολίζεται σε νέες κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ