Σάββατο 4 Μάη 2019 - Κυριακή 5 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου

Τροπολογία για την κατάργηση της αντιλαϊκής διάταξης του νόμου 4472/2017 με την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μειώνει το αφορολόγητο για τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων, λεηλατώντας παραπέρα το εργατικό - λαϊκό εισόδημα για λογαριασμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου, κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή το ΚΚΕ. Την υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Εργου της Μελέτης - Κατασκευής - Χρηματοδότησης - Λειτουργίας - Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη - Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη βδομάδα.

Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας: «Με το άρθρο 10 του Ν. 4472/2017 προβλέπεται η μείωση του αφορολόγητου από 9.500 ευρώ σε λιγότερο από 6.000 ευρώ, από την 01/01/2020, για τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα μια περαιτέρω αφαίμαξη στα ήδη συρρικνωμένα λαϊκά εισοδήματα.

Το ΚΚΕ ζητά την ουσιαστική αύξηση του αφορολόγητου σε επίπεδα που να καλύπτει τις βασικές λαϊκές ανάγκες και να προστατεύει τα λαϊκά εισοδήματα.

Για τους λόγους αυτούς, με την παρούσα τροπολογία προτείνεται η κατάργηση του αντιλαϊκού μέτρου μείωσης του αφορολόγητου που προβλέπεται με το άρθρο 10 του Ν. 4472/2017».

Το άρθρο της τροπολογίας προβλέπει ακριβώς: «Οι διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 4472/2017 καταργούνται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ