Σάββατο 4 Μάη 2019 - Κυριακή 5 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι πυροσβέστες να πουν ένα δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων

Φυλλάδιο του ΚΚΕ απευθύνεται στους πυροσβέστες ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΚΕ

Πυροσβέστρια - πυροσβέστη,

Το ΚΚΕ ζητά τη στήριξή σου και στις εκλογές, ιδιαίτερα στις κρίσιμες μέρες που ζούμε.

Το ΚΚΕ δεν σου είπε ποτέ ψέματα. Εγκαιρα αποκάλυψε τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς όλων των κυβερνήσεων, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, που είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα συμπεράσματα της εκδήλωσης που διοργάνωσε τον Μάη του 2018 για την κατάσταση στην πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία της χώρας και η έντονη ανησυχία που εξέφραζε μέσα από τις Ερωτήσεις που κατέθετε στους αρμόδιους υπουργούς την ίδια χρονική στιγμή, παραμονές της αντιπυρικής περιόδου. Ο όλεθρος που ακολούθησε μετά από δύο μήνες, δυστυχώς απέδειξε ότι το ΚΚΕ είχε δίκιο για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.

Για τον λόγο αυτό έχει μία ιδιαίτερη σημασία να αναλογιστείς τι στάση θα κρατήσεις στις επερχόμενες εκλογές. Κριτήριο της ψήφου σου, αλλά και στοιχείο του γενικότερου προβληματισμού σου για όσα ζητήματα αντιμετωπίζεις στην καθημερινότητά σου, πρέπει να αποτελέσουν και οι σχεδιασμοί που προωθούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους προκατόχους, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στον τομέα της πυροπροστασίας γενικότερα.


Eurokinissi

Ολοι οι παραπάνω, αντί να θωρακίσουν ως συνέπεια της πρωτόγνωρης καταστροφής στο Μάτι, με τους 100 νεκρούς συνανθρώπους μας, τις δομές προστασίας του φυσικού μας πλούτου, των λαϊκών περιουσιών και των ανθρώπινων ζωών, θα προωθήσουν με ταχύτερους ρυθμούς την αποδόμηση των υπαρχουσών κρατικών δομών, ανοίγοντας ακόμη περισσότερο το δρόμο στην εμπορευματοποίηση, στην ιδιωτικοποίηση και την ανταποδοτικότητα υπηρεσιών στον τομέα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας.

Η προστασία του αστικού ιστού των πόλεων, των δασικών οικοσυστημάτων, ευρύτερα του περιβάλλοντος, αποτελεί βασική λαϊκή ανάγκη.

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό ότι δεν μπορούν να προστατευτούν τα δάση, οι πόλεις και η λαϊκή περιουσία χωρίς ριζική αλλαγή πολιτικής.

Στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που στηρίζουν ΕΕ και κυβερνήσεις, δεν μπορούν να προστατευτούν και να διαχειριστούν η γη, το φυσικό περιβάλλον, τα δάση, οι πόλεις, η φυτική και ζωική παραγωγή και γενικά αυτή η τεράστια περιουσία υπέρ του λαού.

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι πολέμου συνδικάτο!

Η ΕΕ ως ιμπεριαλιστική ένωση στηρίζει τη στρατηγική του ΝΑΤΟ, που το υπολογίζει ως «βασικό πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας». Παράλληλα, παίρνει μέτρα για τη δική της αυτοτελή δράση, ενισχύοντας την επιθετικότητα και τη στρατιωτικοποίησή της. Αυτόν το χαρακτήρα έχει η «Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας» (ΚΠΑΑ) και η αποκαλούμενη «Παγκόσμια Στρατηγική».


Ενισχύονται οι μηχανισμοί καταστολής και φακελώματος, όπως η Europol, η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή - Ακτοφυλακή, η Σένγκεν, το Δίκτυο Ευαισθητοποίησης για τη Ριζοσπαστικοποίηση (RAN), η Ευρωεισαγγελία, στην οποία θα υπάγονται οι εθνικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Φακελώνονται ταξιδιώτες και παρακολουθούνται ηλεκτρονικές επικοινωνίες στο όνομα της καταπολέμησης «της τρομοκρατίας».

Πυροσβέστρια - πυροσβέστη,Οι Περιφέρειες και οι δήμοι στους οποίους πλειοψηφούν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν πήραν μέτρα πυρασφάλειας, αλλά στηρίζουν την ΕΕ και τις κυβερνήσεις.

Η οργή και η αγανάκτηση για τις πυρκαγιές να γίνει πάλη και συσπείρωση γύρω από την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, για την εργατική εξουσία, όπου το ευρύτερο περιβάλλον, τα δασικά οικοσυστήματα και η γη θα γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, δηλαδή θα γίνει λαϊκή περιουσία και βασικός γνώμονας θα είναι η ασφάλεια και η προστασία του λαού από κάθε φυσική ή τεχνολογική καταστροφή.

Η γη και η δασική γη δεν πρέπει να αποτελούν ιδιοκτησία και πηγή πλούτου για τις μεγάλες επιχειρήσεις και ομίλους, που οδηγεί ταυτόχρονα και σε μεγάλες καταστροφές. Ιδιαίτερα η γη και το δάσος πρέπει να είναι κοινωνική ιδιοκτησία, ώστε να αποτελούν πηγή πλούτου για το λαό μας και αυτός να ιδιοποιείται τα οφέλη από αυτό.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί παλεύει:
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντι-δασικοί νόμοι, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Να περάσουν στη δημόσια ιδιοκτησία, με όποιο πρόσφορο τρόπο, ιδιοκτησίες που έχουν αποκτηθεί με διάφορους τρόπους από οικοδομικούς συνεταιρισμούς, άλλες εταιρείες ή την Εκκλησία.
  • Να γίνει αύξηση του προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες, με πλήρωση των αναγκαίων οργανικών θέσεων στην Πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία.
  • Εφαρμογή ενός σύγχρονου μισθολογίου, που θα λαμβάνει υπόψη και το σημερινό κόστος ζωής. Εφαρμογή πενθήμερης βδομάδας εργασίας με πλήρη αποζημίωση των υπερωριών, των νυχτερινών, των εξαιρέσιμων και αργιών, όπως προβλέπεται για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Ενταξη του επαγγέλματος στα Βαρέα - Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά. Μέσα ατομικής προστασίας. Αποστρατιωτικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Μονιμοποίηση με σταθερές εργασιακές σχέσεις όλων των 5ετούς θητείας και των εποχικών πυροσβεστών.
  • Υποστηρίζουμε τον αγώνα για την κατοχύρωση του δικαιώματος της απεργίας.
  • Ενίσχυση των μέτρων πρόληψης καθώς και των δυνάμεων πυροπροστασίας με τα αναγκαία μέσα. Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών των τεχνικών μέσων, κυρίως επίγειων. Ενίσχυση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος σε πυροσβεστικά οχήματα και σύγχρονα πλωτά μέσα για τους λιμενικούς πυροσβεστικούς σταθμούς.
Ενισχύουμε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές


-- Γιατί το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί, για να δυναμώσει η πάλη του λαού και να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσει κάθε αστική κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια, με πυρήνα είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ.

-- Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος καταδίκης της ιμπεριαλιστικής ένωσης της ΕΕ καθώς και των κυβερνήσεων και των κομμάτων που εφάρμοσαν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

-- Γιατί το ΚΚΕ αγωνίζεται ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα των συνόρων της περιοχής. Γιατί μόνο το ΚΚΕ εναντιώνεται τόσο στη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών όσο και στις εθνικιστικές φωνές στη χώρα μας.

-- Μόνο το ΚΚΕ αποτελεί συνεπή αντίπαλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Αντιπαλεύει το σύστημα που θρέφει και χρειάζεται το φασιστικό ρεύμα, καθώς και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν λαμβάνει ούτε καν μέτρα για να τελειώσει επιτέλους η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

ΝΑΙ στον αγώνα για αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ