Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Στηρίζουμε τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις των λαών

Το συνεχιζόμενο βρώμικο πόλεμο κατά του Αφγανιστάν, κατήγγειλε σε προ ημερήσιας διάταξης παρέμβασή του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, τονίζοντας συγκεκριμένα:

«Κυρία πρόεδρε,

Θέλω, εκ μέρους των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ να καταγγείλω για άλλη μια φορά τους βάρβαρους βομβαρδισμούς που εδώ και πολλές εβδομάδες, σκοτώνουν αμάχους, καταστρέφουν ακόμη και νοσοκομεία και έχουν δυστυχώς τη συμπαράσταση των κυβερνήσεων των χωρών μας.

Οι δηλώσεις των Αμερικανών υπευθύνων ότι σκοπός της επίθεσης δεν είναι ο Μπιν Λάντεν αλλά η διάλυση της Αλ Κάιντα, που κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται, καθώς επίσης και ότι έρχεται η σειρά και άλλων χωρών, μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Αποκαλύπτουν τους πραγματικούς στόχους των ΗΠΑ και δείχνουν ότι το χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη ήταν απλώς το πρόσχημα για την εκτέλεση ενός σχεδίου καταστρωμένου από πριν, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την τόσο σημαντική αυτή περιοχή.

Από την άλλη, στις χώρες μας και στις ΗΠΑ πληθαίνουν ευτυχώς οι αντιδράσεις των λαών μας. Με μαζικές κινητοποιήσεις, απαιτούν να σταματήσει αμέσως η εγκληματική επίθεση και σε κάθε περίπτωση να μην εκπληρώσουν οι κυβερνήσεις των χωρών μας την πρόθεσή τους για αποστολή στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.

Στηρίζουμε, κυρία πρόεδρε, με όλες τις δυνάμεις μας αυτές τις κινητοποιήσεις και ελπίζουμε ότι αυτές θα δυναμώσουν και θα θέσουν τέρμα στο έγκλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ