Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΥΡΚΑΛ
Προκλητικές απολύσεις

Στρώνεται το έδαφος της ιδιωτικοποίησης

Σε δύο άκρως προκλητικές απολύσεις νέων εργαζόμενων προχώρησε χτες και προχτές η διοίκηση της ΠΥΡΚΑΛ, ξεκινώντας έτσι την «τακτοποίηση» των δικαιωμάτων εργαζομένων ώστε να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης χωρίς «βάρη» από εργατικές κατακτήσεις. Συγκεκριμένα, απολύθηκαν οι Γιώργος Τσαντές και Αλέξανδρος Γαλενιανός, πέντε μήνες αφότου προσλήφθηκαν στις εγκαταστάσεις του Υμηττού μέσω διαγωνισμού, με σύμβαση αορίστου χρόνου. Πρόσχημα ήταν η «κακή» βαθμολογία του προϊσταμένου και η ρήτρα της σύμβασης για πεντάμηνη δοκιμασία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβερνητική πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου (ΑΣΚ) παρά την οργή των εργαζομένων περιορίστηκε απλώς σε... διαβήματα για την ακύρωση των απολύσεων.

Η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα», σε ανακοίνωσή της απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων και μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Παράλληλα, καταγγέλλει τη δράση των διοικήσεων επιχείρησης και σωματείου και καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για να αποκρούσουν τα σχέδια κατεδάφισης δικαιωμάτων και την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ