Τρίτη 7 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
Ολα έτοιμα για ένα ακόμα αποπροσανατολιστικό σόου

INTIME NEWS

Αρχισαν από χτες τα «όργανα» του νέου αποπροσανατολιστικού σόου που ετοιμάζονται να στήσουν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στη Βουλή, με ξεκάθαρη την επιδίωξή τους να οξύνουν παραπέρα την πόλωση στα δευτερεύοντα μια ανάσα πριν από τις εκλογές, για να κρύψουν την ταύτισή τους στο κύριο και βασικό, που είναι το τσάκισμα του λαού για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ετσι, χτες το απόγευμα από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη κατατέθηκε και επίσημα στην Ολομέλεια η πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γ. Δραγασάκης, «παραλαμβάνοντας» εκ μέρους του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα την πρόταση, τη μετέτρεψε σε πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, σύμφωνα με τη σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού, και ζήτησε η συζήτηση στην Ολομέλεια να ξεκινήσει αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο κανονισμός και βάσει του σχετικού προγραμματισμού της διάσκεψης των προέδρων, που έγινε χτες το μεσημέρι, η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη στις 6 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή τα μεσάνυχτα, με ονομαστική ψηφοφορία. Τη διαδικασία θα «ανοίξει» την Τετάρτη η ομιλία του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για τον νέο αυτό γύρο κάλπικης αντιπαράθεσης έδωσαν τα όσα απαράδεκτα είχε γράψει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Π. Πολάκης, κατηγορώντας τον Στ. Κυμπουρόπουλο, υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ και άτομο με αναπηρία, ότι αξιοποίησε διάταξη για τα ΑμεΑ ώστε να διοριστεί γιατρός.

Χτες, Κυρ. Μητσοτάκης και Γ. Δραγασάκης έδωσαν μια γερή «πρόγευση» για τα όσα θα ακολουθήσουν από την Τετάρτη έως την Παρασκευή στην Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε διάφορα περιστατικά σχετικά με τη συμπεριφορά του Π. Πολάκη, προσθέτοντας ότι όταν αυτά «τα ενστερνίζεται ο πρωθυπουργός, τότε έχουμε μπροστά μας το τέρας», «το πρόσωπο του φασισμού», «ο πολακισμός είναι φασισμός» κ.ο.κ. Κατηγόρησε επίσης τον Π. Πολάκη για κατάρρευση των νοσοκομείων, όπως και για διορισμούς «ημετέρων», έριξε νερό στο μύλο της σκανδαλολογίας λέγοντας πως πήρε δάνειο με «ύποπτους όρους», ενώ απευθύνθηκε και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Ν. Φίλη, ο οποίος είχε αντιδράσει για τα όσα είχε γράψει ο Π. Πολάκης, λέγοντάς τους να ξεκαθαρίσουν αν «είστε με την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αξιοσύνη, ή με τον αυταρχισμό και τη φασίζουσα αλαζονεία», και πάει λέγοντας. Κατέληξε, στο άγχος του να αποδείξει ότι η ΝΔ εκφράζει ευρύτερα λαϊκά στρώματα, ότι το δίλημμα που μπαίνει είναι αν θα πάμε στην «Ελλάδα των πολλών» ή θα μείνουμε σε αυτή των «Πολάκηδων»...

Απαντώντας, ο Γ. Δραγασάκης κόμπασε για το ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη βαθιά αντιλαϊκή της πολιτική έχει πάρει την μπουκιά από το στόμα της ΝΔ, είπε ότι «η ΝΔ είναι σε αμηχανία» γιατί «έχει καταλάβει ότι κάθε επιχείρημά της για την οικονομία καταρρέει», όπως όταν «λέγατε ότι επενδύσεις και ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο ασύμβατα πράγματα». «Αντί να έρθετε να συζητήσετε σε προνομιακά - υποτίθεται - θέματά σας», είπε προς τη ΝΔ, «λέτε ότι το φιλότιμο του λαού έχει πληγωθεί μόνο με το θέμα Πολάκη» κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ