Τρίτη 7 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σήμερα η σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών

Στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ

Από την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς
Από την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς
Σε σύσκεψη με θέμα την οργάνωση της πάλης μετά τις επιτυχημένες απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, σήμερα Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69).

«Η μαζική και μαχητική συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις ήταν η καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στους επιχειρηματικούς ομίλους που δυναμώνουν την εκμετάλλευση για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, ενάντια στην επιθετική πολιτική των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Ηταν μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης όσων έχουν πραγματικά ανάγκη οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους», σημειώνει η Γραμματεία Αττικής και καλεί σωματεία και συνδικαλιστές να συζητήσουν για τα επόμενα βήματα.

Απευθύνει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις κάλεσμα να συνεχίσουν τη δράση και τις πρωτοβουλίες τους με επίκεντρο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, με οργάνωση σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Στην κατεύθυνση αυτή, στέλνει μήνυμα συνέχισης του αγώνα ενάντια στα σχέδια της συνδικαλιστικής μαφίας, που θέλει να βάλει τους εργοδότες στα συνδικάτα. Με αφορμή την αποκάλυψη της γύμνιας των εργατοπατέρων στην ολιγομελή συγκέντρωση που οργάνωσαν στην Αθήνα, η Γραμματεία τονίζει ότι το μέτωπο ενάντια στην εργατική αριστοκρατία που είναι ξεκομμένη από τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους παραμένει ανοιχτό, για «συνδικάτα εργατών, μαζικά, που να λειτουργούν με δημοκρατικές διαδικασίες και να παλεύουν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης».

Τις γνωστές αθλιότητες επαναφέρει η συνδικαλιστική μαφία

Να σημειωθεί ότι χτες έγινε η κύρια δίκη για τον ορισμό της προσωρινής διοίκησης της ΓΣΕΕ. Η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα, ενώ μέχρι την έκδοσή της βρίσκεται σε ισχύ η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε τις 17 Απρίλη το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, ορίζοντας ως προσωρινή διοίκηση την απελθούσα διοίκηση της ΓΣΕΕ, στην οποία οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους είχαν αναδείξει τη ΔΑΣ δεύτερη δύναμη, με 10 εκλεγμένα μέλη. Υπενθυμίζεται ότι η προσωρινή διαταγή απέρριψε το βασικό αίτημα των διοικήσεων συνδικαλιστικών οργανώσεων που ελέγχουν οι εργατοπατέρες, οι οποίες ζητούσαν να πεταχθεί εκτός της προσωρινής διοίκησης η ΔΑΣ, ωστόσο προχωρούσε σε διορισμό της συνδικαλιστικής μαφίας και εργοδοτών στην προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Στη χτεσινή δίκη η συνδικαλιστική μαφία επανέφερε το απαράδεκτο βασικό της αίτημα, ζητώντας με μανία την υλοποίησή του... Ομοίως επανέφερε τις γνωστές συκοφαντίες της σε βάρος της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ, προσπαθώντας να κρύψει ότι η ίδια δεν εκπροσωπεί τους εργαζόμενους αλλά την εργοδοσία, κάτι που όμως φάνηκε ξεκάθαρα και στην Πρωτομαγιάτικη συνάθροιση των 50-70 εργατοπατέρων που δεν είχαν τη στήριξη από κανέναν εργάτη, από κανένα συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ