Τετάρτη 24 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΜΟΝΑΚΟ 2-2
Κρίμα κι άδικο

Η Ενωση στην καλύτερη φετινή της εμφάνιση δεν μπόρεσε να πάρει την πολυπόθητη νίκη, κόντρα και σε μια αρνητική διαιτησία

Σκόρερ και των δυο τερμάτων της ΑΕΚ ο Ντέμης Νικολαΐδης
Σκόρερ και των δυο τερμάτων της ΑΕΚ ο Ντέμης Νικολαΐδης
Ηρθε σαν «Μεσσίας» αλλά αποδείχτηκε η καταστροφή της ΑΕΚ.Ο λόγος για τον πολυδιαφημισμένο Ντράγκαν Τσίριτς, που αποτελεί το βασικό υπαίτιο του χθεσινού 2-2 με τη Μονακό. Το αποτέλεσμα δείχνει το ποια ομάδα έχει «αγκαλιάσει» την πρόκριση, όχι όμως και την εικόνα του αγώνα.

Για πρώτη φορά φέτος η ΑΕΚ είχε πολύ καλή απόδοση αλλά και διάρκεια, με αντίπαλο μάλιστα μια... καλοκουρδισμένη μηχανή όπως η Μονακό. Οι Γάλλοι ήταν κινητικότατοι, ταχύτητοι, με ενέργειες σχεδόν «αυτοματοποιημένες». Παρ' όλα αυτά η ελληνική ομάδα από την αρχή απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και επέβαλε το ρυθμό της. Πίεσε δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά έκανε κάποια λάθη τα οποία πλήρωσε.

Οπως είχε επισημάνει ο Τουμπάκοβιτς η Μονακό είναι ομάδα που με μισή ευκαιρία μπορεί να σου κάνει γκολ. Ετσι στην ουσιαστικά πρώτη οργανωμένη επίθεσή της ο Γκούλι έκανε το 0-1. Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να ξεπεράσουν το σοκ βγήκαν στην επίθεση και στο 42` είδαν την μπάλα μετά από προβολή του Τσίριτς να κατευθύνεται στο τέρμα. Ο Μαρκές όμως έδιωξε μέσα από τη γραμμή όπως φάνηκε και έτσι μάλλον ήταν δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Πάντως συνέχισαν την προσπάθεια οι «κιτρινόμαυροι» και δικαιώθηκαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν με εκπληκτική ενέργεια ο Νικολαΐδης ισοφάρισε.

Το ίδιο δυναμικά ξεκίνησε η ΑΕΚ και στην επανάληψη. Στο 55` με κεφαλιά του Δέλλα δε σκόραρε γιατί η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό το γκολ αποσόβησε ο Αμπρί.

Η Μονακό «απάντησε», αλλά ο Ατματζίδης ενήργησε σωστά. Στο 65` σουτ του Μπιέκοβιτς μέσα από την περιοχή σταμάτησε το χέρι του Τζεντού, αλλά ο διαιτητής θεώρησε ότι δεν υπήρξε παράβαση. Οι γηπεδούχοι «απώλεσαν» και άλλες ευκαιρίες ώσπου στο 77` ο Τσίριτς έχασε την μπάλα. Ο Γκαγιάρδο όμως δεν κλότσησε την ευκαιρία. Εβγαλε σέντρα στο Σιμόνε που με πλασέ έκανε το 1-2. Αρχικά η ΑΕΚ έδειξε ανήμπορη να ξεπεράσει το νέο σοκ, αλλά οι Νικολαΐδης, Σαβέβσκι, Κωνσταντινίδης, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Μετά από ομαδική προσπάθεια ο πρώτος διαμόρφωσε το τελικό 2-2 (89`).

Ετσι μοιράστηκε κάπως η πικρία, σίγουρα πάντως δεν εξαφανίστηκε. Γιατί αυτή η ΑΕΚ, με τέτοια εμφάνιση δικαιούνταν τη νίκη. Είχε κίνηση και ψυχή. Δυστυχώς όμως είχε ακόμα το άγχος και στιγμές ολιγωρίας που της στοίχισαν τα 2 γκολ και πιθανόν την πρόκριση.

Καλύτεροι παίκτες της ήταν οι Μάρκος, Ατματζίδης,. Νικολαΐδης. Οι άλλοι προσπάθησαν, με εξαίρεση τον Τσίριτς που έκανε δυο ενέργειες στην αρχή και μετά «κρύωσε». Οχι άδικα λοιπόν όταν έγινε αλλαγή, οι φίλαθλοι τον αποδοκίμασαν. Από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκαν ιδιαίτερα οι Γκαγιάρδο Σιμόνε, Τζούλι.

Με αρκετά λάθη σε βάρος του «Δικεφάλου» η διαιτησία του Δανού Λάρσεν, «κιτρίνισε» τους Νικολαΐδη, Κριστνβάλ, Τζεντού, Λαμουσί,. Γκαγιάρδο.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Δέλλας, Καψής, Κωστένογλου, Μαλαδένης, Κασάπης, Ζήκος, (88` Κωνσταντινίδης), Τσίριτς (83` Σαβέβσκι), Μπιέκοβιτς, Νικολαΐδης.

ΜΟΝΑΚΟ: Αμπρί, Κοντρεράς, Σινχόλ, Μαρκές, Κριστνβάλ, Τζεντού, Λαμουσί, Τζούλι, Γκαγιάρδο, Ελοϊ, (45`Πρσο - 74` Ντρακγοσά), Σιμόνε.

  • Ο τεχνικός της Μονακό Κλοντ Πιελ παραδέχτηκε πως δεν περίμενε την ΑΕΚ τόσο καλή, αλλά χαρακτήρισε το αποτέλεσμα δίκαιο. Αρνήθηκε να σχολιάσει τις πιθανότητες πρόκρισης, αλλά τόνισε ότι η ΑΕΚ μπορεί να σκοράρει στη Γαλλία. Ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, όχι όμως από το αποτέλεσμα. «Ανθρώπινο είναι να ελπίζουμε αν και ξέρουμε τις δυσκολίες. Θα προσπαθήσουμε και δεν παραδινόμαστε», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόκκινη υπεροχή, κίτρινη ουσία... (2000-02-17 00:00:00.0)
Χωρίς άγχος (1999-12-09 00:00:00.0)
Χωρίς Ματιάσεβιτς (1999-08-07 00:00:00.0)
Αρχηγός ο Ατματζίδης (1999-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ