Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Χρειάζεται πάλη, ενότητα, συσπείρωση

Με τους εργαζόμενους στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ μίλησε το στέλεχος του Κόμματος για τον πόλεμο, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, το Πολυτεχνείο

Στο δρόμο της ενωμένης πάλης, του αγώνα και της συσπείρωσης με κατεύθυνση τη συγκρότηση ενός αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού - δημοκρατικού μετώπου, κάλεσε χτες τους εργαζόμενους της ΙΝΤΡΑΚΟΜ ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην επιχείρηση, όπου μίλησε σε συγκεντρώσεις στις εγκαταστάσεις.

Αναφερόμενος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το στέλεχος του ΚΚΕ σημείωσε πως δημιούργησε μια νέα κατάσταση η οποία σχετίζεται «με συνολικότερη επίθεση των πολυεθνικών και πολιτικών εκφραστών των μονοπωλίων ώστε να μοιράσουν καινούριες αγορές, εξασφαλίζοντας δρόμους πετρελαίων και φυσικών αερίων και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, εδραιώνοντας την κυριαρχία τους στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ασίας». Τόνισε παράλληλα ότι αυτοί οι παράγοντες επιτάχυναν τις αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις, απολύσεις και αλλαγές εργασιακών σχέσεων που είχαν ήδη δρομολογήσει, με πρώτα θύματα δεκάδες χιλιάδες απολυμένους.

Καταθέτοντας τη θέση του Κόμματος σημείωσε ότι είναι ενάντια στον πόλεμο, στην εμπλοκή της χώρας μας και στον περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αναλύοντας το τρίπτυχο των θέσεων, τόνισε ότι το ΚΚΕ εναντιώνεται σ' έναν τέτοιο άδικο πόλεμο, καθώς τον πληρώνει η εργατική τάξη με πολλά θύματα. Σημείωσε ακόμα, ότι η χώρα μας ήδη έχει εμπλακεί στον πόλεμο καθώς το πλοίο «Φορμίων» έχει ενταχτεί στην αρμάδα του ΝΑΤΟ και αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται σε πληρώματα αμερικάνικων βάσεων. Παράλληλα, κατήγγειλε την προσπάθεια εξεύρεσης «εθελοντών» ώστε να σταλούν στις εμπόλεμες περιοχές. Αναφερόμενος στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, επισήμανε ότι με πρόφαση την τρομοκρατία «θέλουν να πάρουν τέτοια μέτρα, ώστε να περιορίσουν κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, πορείες και απεργίες που κάνουν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας έτσι τα δικαιώματά τους».

Ως μια τέτοια επίθεση σε δικαιώματα, ο Σπ. Χαλβατζής χαρακτήρισε την προσπάθεια τής κυβέρνησης να ξεκινήσει μαζί με τις ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ένα στημένο διάλογο στο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης, στη λογική όμως του ακρωτηριασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Γι' αυτό, όπως σημείωσε, χρειάζεται ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να μην περάσουν τα μέτρα διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης.

Καταλήγοντας ο Σπ. Χαλβατζής σύνδεσε τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα επίκαιρα διδάγματα του γιορτασμού του Πολυτεχνείου, σημειώνοντας ότι και τότε κυκλοφορούσε η αντίληψη πως «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, δεν μπορούμε να αγωνιστούμε». Σήμερα, όπως τόνισε, μας λένε ότι υπάρχει νέα τάξη και δε γίνεται τίποτα. «Εμείς λέμε ότι γίνεται, με ενότητα, συσπείρωση και πάλη ενάντια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που εκπορεύονται από το Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίπλαστη η δημοκρατία στον καπιταλισμό (2010-09-16 00:00:00.0)
«Ισότιμη προβολή όλων για όλα τα μεγάλα προβλήματα» (2006-09-19 00:00:00.0)
Οι αστοί τρέμουν το λαό που αγωνίζεται (2003-03-28 00:00:00.0)
Αγώνας για το δημόσιο συμφέρον (2002-10-03 00:00:00.0)
Αντίσταση σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (2001-10-20 00:00:00.0)
Υπάρχουν προϋποθέσεις για το θαρραλέο βήμα του Μετώπου (2000-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ