Τετάρτη 8 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Σύσκεψη για τον Πολιτισμό

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η σύσκεψη για τη δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πετρούπολης στον τομέα του Πολιτισμού. Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη, γέμισε με ανθρώπους κάθε ηλικίας που συμμετέχουν στις πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου, με ξεχωριστή την παρουσία των καθηγητών των τμημάτων Πολιτισμού του δήμου, προέδρων και μελών Διοικητικών Συμβουλίων συλλόγων της πόλης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντασσόταν στον κύκλο των θεματικών συσκέψεων που οργάνωσε η δημοτική αρχή, για να αναδείξει το έργο της τόσο σ' αυτόν τον τομέα όσο και στους τομείς του Αθλητισμού και της Παιδείας. «Και τα τρία αυτά πεδία είχαν πάντα προτεραιότητα όταν στη διοίκηση βρίσκονταν οι κομμουνιστές», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και παρενέβη η Λίλα Καφαντάρη, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ. Το «παρών» έδωσαν ακόμα πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και η Αννα Χρονοπούλου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παίρνοντας το λόγο, η Λ. Καφαντάρη στάθηκε στα ζητήματα εμπορευματοποίησης της πολιτιστικής δραστηριότητας, η οποία υπαγορεύεται από ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, αλλά και στα προβλήματα των νέων καλλιτεχνών. Τόνισε ότι ένα δυνατό ΚΚΕ θα είναι η απάντηση και στις πολιτικές επιλογές υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης του Πολιτισμού.


Στη συνέχεια, ο Β. Σίμος αναφέρθηκε αναλυτικά στην αντίληψη της δημοτικής αρχής για τον Πολιτισμό, από την οποία απορρέουν και μια σειρά επιλογές της διοίκησης του δήμου από τους κομμουνιστές, όπως η κατάργηση ή η εξασφάλιση χαμηλών συνδρομών σε τέτοιες δημοτικές δραστηριότητες, η ενίσχυση πρωτοβουλιών και φεστιβάλ με την αξιοποίηση της υλικοτεχνικής υποδομής του δήμου. Ανάμεσα σε άλλα σημείωσε τα παρακάτω: «Εχουμε τις δομές του δήμου μας, για τις οποίες μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, γιατί αυτό που υπάρχει στην Πετρούπολη είναι ένα φαινόμενο το οποίο δεν υπάρχει ούτε σε δήμους τριπλάσιους σε πληθυσμό από εμάς και με τριπλάσιο προϋπολογισμό. Και εδώ γίνεται γιατί το έχουμε στον προσανατολισμό μας να γίνει. Η πολιτική να στηριχθεί ο Πολιτισμός είναι επιλογή μας. Σε άλλους δήμους, οι υπηρεσίες οι σχετικές με τον Πολιτισμό στα χρόνια της κρίσης έκλεισαν, γιατί ήταν ασύμφορες, ή επιβλήθηκαν τέλη. Οταν το κράτος σού έχει κόψει το 65% της κρατικής χρηματοδότησης, αντικειμενικά ή αυξάνεις τα τέλη και τα τροφεία, ή κλείνεις δομές. 'Η κάνεις και τα δύο ταυτόχρονα. Εμείς λοιπόν διατηρήσαμε τις δομές μας, δημιουργήσαμε νέες παραγωγές, ακριβώς γιατί ο Πολιτισμός, για εμάς, όπως και ο Αθλητισμός, η Παιδεία, είναι ζητήματα προτεραιότητας (...) Στις δομές του Πολιτισμού, μαζί με τον Αθλητισμό, δραστηριοποιούνται 5.500 άνθρωποι, από παιδιά 5 ετών μέχρι τα τμήματα των ΚΑΠΗ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ