Τετάρτη 8 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Επιτυχημένες εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις

Στη Δράμα
Στη Δράμα
Με πολύμορφες εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Με συμμετοχή μαθητών από τις γειτονιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή Μαθητικό Φεστιβάλ στην πλατεία του Ευόσμου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με παιχνίδια Ρουκ Ζουκ, παντομίμας και «Πες βρες», που κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών, ενώ στο χώρο διεξαγόταν τουρνουά σκακιού. Ακολούθησαν επίδειξη σύγχρονου χορού και stand up comedy. Στην εκδήλωση μίλησε ο Ορέστης Θεοδωρίδης, μαθητής του 1ου ΓΕΛ Μενεμένης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων - Μενεμένης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Θανάσης Κοκονάς, υποψήφιος δήμαρχος Ευόσμου - Κορδελιού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο χώρο υπήρχαν αφιερώματα, κολάζ και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», ενώ σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιούνταν επισκέψεις και ξεναγήσεις στην έκθεση του Ποντιακού Συλλόγου Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συναυλία.

Στη Δράμα

Ο Δημοτικός Κήπος Δράμας φιλοξένησε το Σάββατο 4 Μάη τις δραστηριότητες του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου αντάλλαξαν απόψεις με μέλη της ΚΝΕ για θέματα όπως ο πρόσφατος νόμος της κυβέρνησης για το Λύκειο και οι επικείμενες εκλογές, που απασχολούν και συζητιούνται ανάμεσα στους μαθητές, ειδικά αυτούς της Β' και Γ' Λυκείου, που φέτος ψηφίζουν πρώτη φορά.

Στον Εύοσμο
Στον Εύοσμο
Στην ομιλία του ο Γιάννης Παπαγεωργίου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, κάλεσε κάθε μαθητή και μαθήτρια να «κάψει τα σενάρια» που του έχουν ετοιμάσει παλεύοντας μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ, της πρωτοπόρας Νεολαίας του ΚΚΕ, γιατί δυνατοί μαθητικοί αγώνες σημαίνει δυνατή ΚΝΕ στα σχολεία και, όπως σημείωσε, αυτό το γνωρίζουν καλά και οι μαθητές της Δράμας, που φέτος σήκωσαν στα σχολεία τους πανό εναντίον της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ, ζητούσαν να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και φώναζαν «έξω οι φασίστες από τα σχολεία».

Η εκδήλωση έκλεισε με hip hop συναυλία από μαθητικό συγκρότημα της πόλης και freestyle rap.

Στη Χαλκίδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μαθητικό τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 που διοργάνωσαν την Κυριακή 5 Μάη οι Μαθητικές ΟΒ της ΚΝΕ στη Χαλκίδα, στο πάρκο του Λαού, με σύνθημα «Μη μένεις στην εξέδρα θεατής. Αγωνίσου!», στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μάη. Προηγήθηκε την Τετάρτη 24 Απρίλη στο πάρκο του Βούρκου παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, που προήγαγε τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλίας, της συντροφικότητας, του αγώνα για την ειρήνη. Περιλάμβανε 6 δοκιμασίες σε 6 διαφορετικούς σταθμούς στο πάρκο, με γρίφους και αποστολές σχετικά με την Ιστορία και το χαρακτήρα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά δόθηκαν αναμνηστικά αφιερωμένα στον μεγάλο τερματοφύλακα της ΕΣΣΔ Λεβ Γιασίν, ενώ οι μαθητές που συμμετείχαν και στις δύο δραστηριότητες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ