Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Αντιδρούν στα ιδιωτικά ιατρεία

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στη μετατροπή της Υγείας από κοινωνικό δικαίωμα και αγαθό σε εμπόρευμα, εκφράζει, με ψήφισμά της, η Γενική Συνέλευση των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής.

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις και στη λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων πολυτελείας μέσα σε αυτά. «Η όλη επιχείρηση, υπογραμμίζεται στο ψήφισμα, εντάσσεται στην κατεύθυνση που λέει ότι όποιος έχει και πληρώνει θα έχει καλή περίθαλψη, οι άλλοι στην ουρά και πολύ τους είναι και αν δεν έχουν και καθόλου δεν τους παρέχεται καν περίθαλψη. Τα τελευταία μέτρα διαλύουν ό,τι απέμεινε από τη δημόσια υγεία και τη μετατρέπουν σε εμπόρευμα».

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν δημόσια περίθαλψη για όλο το λαό, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Και το ψήφισμα καταλήγει: «Ως εκπαιδευτικοί ζητούμε πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών μας στον τομέα της Υγείας (γιατροί, φάρμακα, νοσοκομεία)».

«Με τι θα πληρώσουμε;»

Η Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ και παραρτήματος ΤΕΒΕ Περιστερίου, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις αποφάσεις της, με τις οποίες εμπορευματοποιεί την Υγεία.

«Εμείς οι συνταξιούχοι των 117.000, 134.000 ή των 152.000 δραχμών, εάν χρειαστεί να επισκεφτούμε δυο φορές το μήνα τα νοσοκομεία, τι θα μείνει για την υπόλοιπη διαβίωσή μας; Εμείς αυτά τα πληρώσαμε στα Ταμεία μας, αλλά και ακόμα πληρώνουμε 4% για περίθαλψη και 25% για φάρμακα. Τώρα γιατί πρέπει να ξαναπληρώσουμε;», συνεχίζει η Συντονιστική Επιτροπή και τονίζει: «Με αυτές τις κυβερνητικές αποφάσεις, η Κοινωνική Ασφάλεια ωθείται στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, δηλαδή στα νοσοκομεία, που βαδίζουν ολοταχώς προς ιδιωτικοποίηση».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Γι' αυτό απαιτούμε να μην προωθήσει η κυβέρνηση αυτά τα σχέδια και θα παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την κατάργησή τους στην πράξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ