Τετάρτη 8 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ συγκεντρώνουν τις πιο ζωντανές και τίμιες αγωνιστικές δυνάμεις

Ο χαιρετισμός του Γιάννη Πρωτούλη στη συγκέντρωση

Υπάρχει συσσωρευμένη πείρα όλα αυτά τα χρόνια, από την εναλλαγή στην κυβέρνηση όλων των αστικών κομμάτων, υπάρχει πείρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της δήθεν «πρώτη φορά αριστεράς» αλλά και τη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής. Για τους λίγους δόθηκαν πολλά εκατομμύρια, για ιδιοκτήτες ΠΑΕ, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβους, κατασκευαστές, ενώ οι πολλοί δοκίμασαν τη βαρβαρότητα της ταξικής τους πολιτικής, τις καταστροφές, θρήνησαν δικούς τους ανθρώπους, γεύτηκαν την εξαπάτηση από τα παχιά λόγια, την απογοήτευση από τη διάψευση ψεύτικων ελπίδων.

Πίσω από ονόματα, όπως «Καποδίστριας», «Καλλικράτης», «Κλεισθένης» και δεν ξέρουμε ποιο ευφάνταστο θα ακολουθήσει στον επόμενο νόμο για τη λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης Α' και Β' βαθμού, κρύβεται πολύς πόνος, θύματα, καταστροφές και κέρδη για λίγους. (...)

Ρίξτε μια ματιά στους προϋπολογισμούς όλων των Περιφερειών. Φιγουράρουν έργα για την τουριστική ανάπτυξη, την εξόρυξη υδρογονανθράκων, ακόμα τη γαλάζια οικονομία, ημερίδες και σεμινάρια και λείπουν τελείως σχεδιασμένες ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα αντιπυρικής θωράκισης, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής προστασίας, υποδομών Υγείας - Πρόνοιας, σχολικής στέγης, λαϊκού αθλητισμού, γιατί για τον άλλο «αθλητισμό» των ΠΑΕ δίνονται απλόχερα εκατομμύρια.

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Με περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές δημάρχους, με περισσότερους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους, περισσότερους ευρωβουλευτές, με πιο ισχυρό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, δίνουμε εντολή για ανυποχώρητη υπεράσπιση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού, δυναμώνουμε τη μόνη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στη βάρβαρη πολιτική, όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Πάτρα, στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι, στην Καισαριανή, στην Ικαρία, οι εκλεγμένοι μας στις Περιφέρειες όλης της χώρας.

Δεν υπάρχει ανάπτυξη για τους εργαζόμενους, δεν υπάρχουν καθαρές και όμορφες πόλεις με χιλιάδες νέους και νέες στη μακροχρόνια ανεργία, με μισθούς 200 και 300 ευρώ, με ζωή - λάστιχο, σε συνοικίες υποβαθμισμένες χωρίς αθλητικές πολιτιστικές υποδομές. Δεν υπάρχουν όμορφες πόλεις με χιλιάδες παιδιά φυλακισμένα στην τοξικοεξάρτηση.

Ομορφες πόλεις, όμορφες γειτονιές είναι οι γειτονιές χωρίς φασίστες εγκληματίες ναζί, χωρίς μπράβους των εργολάβων, τσιράκια των εργοδοτών. Μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ ανάβουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, στέλνουμε τους εγκληματίες ναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής ξανά στους υπονόμους από όπου βγήκαν. Είναι δυνατόν προοδευτικοί, όσοι νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, να ανεχτούν στην τρίτη θέση να φιγουράρουν οι ναζί χρυσαυγίτες; Τους πετάμε από την τρίτη θέση και δυναμώνουμε το ΚΚΕ, αυτό το μήνυμα πρέπει να ταρακουνήσει την Ελλάδα και να συνεπάρει και άλλους λαούς στην Ευρώπη που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη χώρα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ίχνος ντροπής μιλά για προοδευτικά μέτωπα ενάντια στην ακροδεξιά, τη στιγμή που ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα κοιμάται σπίτι του. Τώρα ο Τσίπρας ρίχνει πάλι γέφυρες για να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά, με την οποία συγκυβερνούσε τέσσερα χρόνια. Και ξαναμαζεύει ό,τι ζέχνει, ό,τι βρωμάει, τα πιο σάπια υλικά που ο λαός μας πέταξε στα αζήτητα για το κακό που έκαναν. Αυτήν την πραμάτεια ο ΣΥΡΙΖΑ την εμφανίζει ως προοδευτική συμμαχία!

Κάνουμε τη διαφορά με δυνατό ΚΚΕ παντού

Η αλήθεια είναι ότι δεν τους έμεινε τίποτα άλλο! Γιατί οι αγωνιστές, οι ριζοσπάστες, οι αριστεροί, ό,τι ζωντανό και τίμιο υπάρχει, βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, συμπορεύεται και στηρίζει όσο μπορεί τη μεγάλη προσπάθεια να κάνουμε τη διαφορά. Είναι εκατοντάδες αγωνιστές που τα προηγούμενα χρόνια οι δρόμοι μας είχαν χωρίσει. Ξεπέρασαν και αρκετές πικρίες που φέρνει η σκληρή πολιτική αντιπαράθεση. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ. Θα είναι μεγάλη ελπίδα αυτό το ρεύμα να εκφραστεί στην κάλπη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ