Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο ΟΝΕδίτης

ΟΟΝΕδίτης Γιάννος δήλωσε: «Οπως ο Πρόεδρος Κλίντον μοιράζει δολάρια στον αμερικανικό λαό, έτσι θα κάνουμε κι εμείς μετά την ένταξη στην ΟΝΕ». (Ασχετο, αλλά έχω μια απορία: Γιατί οι ΠΑΣΟΚτζήδες, όταν αναφέρονται στον Κλίντον, τον προσφωνούν Πρόεδρο «σκέτο», παραλείποντας να προσδιορίσουν ότι προεδρεύει στις ΗΠΑ; Μήπως τον θεωρούν και Πρόεδρο της Ελλάδας;) Και μην σας ακούω τώρα, «τι θέλει να μας πει ο Γιάννος»; «Γκαφάλια» είστε και δεν καταλαβαίνετε; Ο άνθρωπος το λέει καθαρά: Η ΟΝΕ θα σας δώσει πολλούς παράδες. Κι όχι δραχμούλες, αλλά ΕΥΡΩ, άμα λάχει και δολάρια, που είναι ακριβότερα. Κι αντί να χαίρεστε και να «σπολατάτε» το Σημίτη, που έκανε τα αδύνατα δυνατά, να μας «κλειδώσει» στην ΟΝΕ, εσείς κοροϊδεύετε: «Γιάννος είναι αυτός κι ό,τι θέλει λέει». Περίεργοι είστε. Δεν τον πιστεύετε ούτε όταν δηλώνει πως «δεν υπάρχει πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα». Γιατί, παρακαλώ, να μην τον πιστέψετε; Μήπως είδατε να μεγαλώνει η μύτη του, ή να κοκκινίζει το πρόσωπό του, όταν το είπε; Οχι.

Ακούω, ακόμα, ότι άλλα είπε ο Γιάννος στις Βρυξέλλες κι άλλα λέει εδώ. Οτι, ενώ στο «επικαιροποιημένο πρόγραμμα σύγκλισης», που κατέθεσε στο ΕΚΟΦΙΝ, δεσμεύεται ότι μέχρι το 2002 θ' ακολουθηθεί πολιτική πιο σκληρής λιτότητας για τον ελληνικό λαό, μεγαλύτερης μείωσης των μισθών των εργαζομένων, ολοκλήρωσης της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, ξεθεμελιώματος του ασφαλιστικού συστήματος, ταχύτερου ξεπουλήματος των υπόλοιπων δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, πλήρους υποβάθμισης της δημόσιας υγείας και Παιδείας, μιλώντας εδώ, υπόσχεται να μας γεμίσει τις τσέπες με παράδες.

Δε θέλω χαζομάρες. Και πού ξέρετε εσείς ότι ο Γιάννος λέει ψέματα εδώ και όχι εκεί; Καλά, νομίζετε ότι «μπρίκια κολλάει», ή είναι πιο δύσκολο να κοροϊδέψει τους «κουτόφραγκους», απ' ό,τι τους Ελληνες; Απλώς, θέλει να τους «κοιμίσει», για να μας δεχτούν πρώτα στην ΟΝΕ κι ύστερα «από δω πάνε κι οι άλλοι». Αλλωστε, ο Σημίτης και η εκσυγχρονιστική κυβέρνησή του έχουν πάρα πολλές φορές δείξει πως μόνο για τον ελληνικό λαό ενδιαφέρονται και τους Ευρωπαίους εταίρους τους «γράφουν κανονικά».

Κι αν δεν το πιστεύετε κι αυτό, θυμηθείτε ότι σύμμαχοι και εταίροι προχωρούσαν στην πολεμική επιχείρηση κατά της Γιουγκοσλαβίας, η ελληνική κυβέρνηση δεν τους ακολούθησε κι απλώς έβαλε την υπογραφή της για τους βομβαρδισμούς, έστειλε μερικά πολεμικά καραβάκια στην Αδριατική και κάνα δυο στρατιωτικά τάγματα στο Κόσσοβο. Μήπως δέχτηκε ο Σημίτης να παραδώσει τον Οτσαλάν στους Τούρκους; Οχι. Απλώς, «του την έφεραν» οι Κενυάτες, χωρίς να το πάρει χαμπάρι ούτε ο Πάγκαλος και μόνον ο Γιωργάκης κάτι κατάλαβε, αλλά ήταν αργά για να σωθεί ο Κούρδος. Μήπως η κυβέρνηση αποδέχεται τις επιλογές των Βρυξελλών για ξεκλήρισμα των Ελλήνων αγροτών; Οχι. Απλώς, οι χωρικοί «ξύπνησαν», δε θέλουν ν' ασχολούνται με τα χωράφια και τρέχουν όλοι στην Αθήνα να χαρούν το Μετρό και να διασκεδάσουν στη Δέσποινα Βανδή.

Υστερα ακούω ότι ο Γιάννος τα λέει αυτά στην Ελλάδα για να κερδίσει ψήφους το ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εκλογές. «Μπούρδες». Λες και το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από ψήφους. Μόνο οι άνεργοι που ξεπερνούν το 15%, οι αγρότες που φτάνουν το 20% και οι συνταξιούχοι, που είναι ακόμα περισσότεροι, να το ψηφίσουν, φτάνει και περισσεύει. Και μη μου πείτε ότι οι άνεργοι που κάθονται και πληρώνονται, οι αγρότες που περνούν «ζωή και κότα» και οι συνταξιούχοι που δεν ξέρουν πού να ξοδέψουν τις συντάξεις τους, δε θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

Αφήστε που τώρα δηλώνουν ΠΑΣΟΚ και όλοι οι λεφτάδες στην Ελλάδα. Και μπορεί μεν με την ΟΝΕ να χάσουν κέρδη ο Κόκκαλης, ο Βαρδινογιάννης, ο Λαμπράκης, ο Κοπελούζος, ο Φιλίππου, ο Κοντομηνάς, ο Αποστολόπουλος, αλλά είναι ιδεολόγοι σοσιαλιστές και δεν «ξεπουλούν» την ψήφο τους. Γι' αυτό σας λέω: Να πιστεύετε τον Γιάννο και δε θα χάσετε...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ