Τετάρτη 15 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Αύξηση ισραηλινών εποικισμών

Σήμερα η 71η μαύρη επέτειος της «Νάκμπα»

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Τη σημαντική αύξηση της ισραηλινής κρατικής χρηματοδότησης για την κατασκευή των εβραϊκών εποικισμών και των εκεί υποδομών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, αφότου ανέλαβε Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνουν επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χτες, παραμονές της σημερινής μαύρης επετείου της καταστροφής («Νάκμπα») και του διωγμού που υπέστη το 1948 ο παλαιστινιακός λαός.

Τα στοιχεία καταγράφουν αύξηση κατά 39% της ισραηλινής κρατικής χρηματοδότησης των εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη από το 2017, με στόχο την κατασκευή σύγχρονων αυτοκινητόδρομων, σχολείων, κτιρίων δημόσιας χρήσης και έργων υποδομής και «ασφάλειας». Ειδικότερα, στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας του Ισραήλ αναφέρουν πως οι κρατικές δαπάνες στη Δ. Οχθη το 2017 ανήλθαν σε 1,65 δισ. σέκελ (περίπου 460 εκατομμύρια δολάρια) από 1,19 δισ. σέκελ το 2016. Τα στοιχεία του 2017 θεωρούνται ρεκόρ 15ετίας.

Το ίδιο 24ωρο, ο Ναμπίλ Αμπού Ρντένεχ, εκπρόσωπος Τύπου του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς, σχολίασε τα στοιχεία τονίζοντας πως αποδεικνύουν πόσο ενθαρρύνει η σημερινή κυβέρνηση στις ΗΠΑ τους εποικισμούς στη Δυτική Οχθη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ