Πέμπτη 16 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΤΕ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για γέλια ο μαϊμού αντιφασισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για τα ...καθυστερημένα «αντιφασιστικά» αντανακλαστικά του κυβερνώντος κόμματος

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας ανακάλυψε με χρονοκαθυστέρηση ότι ο πρόεδρος των ξενοδόχων και υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου της ΝΔ, Καμπουράκης, έχει συμπεριλάβει στο συνδυασμό του χρυσαυγίτες. Εχουν περάσει πάνω από 20 μέρες από τότε που το κατήγγειλε ο Τάκης Πότσος, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, με άρθρο του». Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την όψιμη προεκλογική ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία των φασιστών σε δημοτικά ψηφοδέλτια.

Χαρακτηρίζοντας «α λα καρτ» τον αντιφασισμό του ΣΥΡΙΖΑ, η Οργάνωση του ΚΚΕ θυμίζει ότι «ο ίδιος ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε τη γλώσσα του στη διακομματική επιτροπή, όταν το ΚΚΕ έβαλε ζήτημα να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή από την επιτροπή και να μην της δοθεί καμιά εκλογική διευκόλυνση. Το ίδιο και οι εκπρόσωποι των συνδυασμών που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δήμο και Περιφέρεια».

Αφού θυμίζει ότι αντίστοιχη στάση κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες περιοχές, όπως στην Αθήνα, που η κυβέρνηση μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δίνει χώρο στους φασίστες, αλλά και τη συμμετοχή ακροδεξιών σε δημοτικά ψηφοδέλτια της κυβέρνησης, η Οργάνωση του ΚΚΕ αναφέρει:

«Για να μην πάμε τόσο μακριά, τι έχει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους ακροδεξιούς που έχουν συμπεριληφθεί στο συνδυασμό του Θεοδόση Νικηταρά που στηρίζει στην Κω;

Στη Ρόδο, που ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά στηρίζει, αλλά συμμετέχει με τα πρώτα του στελέχη στο ψηφοδέλτιο Καρίκη, επίσης συμμετέχουν ακροδεξιοί. Με τέτοια υλικά λοιπόν χτίζει το προοδευτικό μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά. Για να μην αναφερθούμε σε ψηφοδέλτια Δημοτικών Κοινοτήτων...

Από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ολοφάνερο ότι προσπαθεί πολιτικάντικα να προσαρμόσει τον αντιφασισμό στα μέτρα του, για να τον αξιοποιήσει στην κάλπικη αντιπαράθεσή του με τη Νέα Δημοκρατία. Μια αντιπαράθεση που έχει στόχο να κρύψει το πόσο πολύ μοιάζουν και που σε τελική ανάλυση τους βολεύει και τους δυο.

Οπως φαίνεται, όμως, η εν λόγω ανακοίνωση έχει κι έναν άλλο στόχο. Να κατευνάσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ή από έναν κόσμο που αισθάνεται αριστερός και βρίσκεται στις παρυφές του, για το γεγονός ότι καλείται να στηρίξει τέτοιου είδους συνδυασμούς.

Στις εκλογές που έρχονται, η ψήφος στο ΚΚΕ, ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές είναι εγγύηση και για το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στο φασισμό. Για όποιον αισθάνεται αριστερός και προοδευτικός, δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνο το ΚΚΕ (2023-06-26 00:00:00.0)
Ντροπή και αίσχος το ψάρεμα ψήφων σε οπαδούς της Χρυσής Αυγής (2023-05-30 00:00:00.0)
Στου βούρκου μέσα τα νερά... (2023-05-19 00:00:00.0)
Θαυμαστής του «έργου» της χούντας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ! (2019-05-10 00:00:00.0)
Τιμώντας την 9η Μάη (2014-05-10 00:00:00.0)
Τιμώντας την 9η Μάη (2014-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ