Πέμπτη 16 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το Σάββατο 18 Μάη η συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή

Θα μιλήσουν ο Νίκος Αμπατιέλος και η Διαμάντω Μανωλάκου

Συζητώντας με μαγαζάτορες στην κεντρική αγορά
Συζητώντας με μαγαζάτορες στην κεντρική αγορά
Το Σάββατο 18 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή, θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική συγκέντρωση των Οργανώσεων Δήμου Πειραιά του ΚΚΕ. Θα μιλήσουν ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Β' Πειραιά και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς

Μεταφέροντας το κάλεσμα για στήριξη του ΚΚΕ παντού και για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του Σαββάτου, η Δ. Μανωλάκου μαζί με υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους περιοδεύει σε χώρους δουλειάς και γειτονιές της πόλης. Την Τρίτη βρέθηκε στην κεντρική αγορά του Πειραιά, μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Νίκο Ξουράφη και Βασίλη Οικονόμου, καθώς και με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Πειραιά Γρηγόρη Μόφορη και Γιώργο Τσιαμτσίκα.

Στη συζήτηση με τους μαγαζάτορες αναδείχθηκαν τα προβλήματα στην αγορά του Πειραιά όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας και υγιεινής, αφού από το σημείο περνάνε υπόνομοι. Επίσης, οι καταστηματάρχες εξέφρασαν την αγωνία για το μέλλον τους, καθώς η σχεδιαζόμενη εκμίσθωση του πύργου του Πειραιά, που προβλέπει την εκμετάλλευση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του, δεν περιλαμβάνει την ύπαρξη της αγοράς, ενώ και οι ίδιοι δεν έχουν ενημερωθεί ολοκληρωμένα για το σχέδιο που υπάρχει.

Η Δ. Μανωλάκου τόνισε τις μεγάλες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και της τωρινής του ΣΥΡΙΖΑ, για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αυτοαπασχολούμενοι και μικρέμποροι. Ανέδειξε ότι η φορολεηλασία, οι κατασχέσεις, το άγχος για το πώς θα βγει το μεροκάματο είναι η καθημερινή πραγματικότητα για τους επαγγελματίες, την ίδια στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν από κοινού τη διαγραφή χρεών 20 εκατομμυρίων ευρώ σε φαρμακοβιομήχανους, τη μείωση της φορολόγησης των διανεμόμενων μερισμάτων των μετόχων ΑΕ, τη μείωση του ελάχιστου ποσού «εθελοντικής εισφοράς» για τους εφοπλιστές, ενώ δίνουν «ζεστό» χρήμα και επιδοτούν το κεφάλαιο, όπως και στον Πειραιά με την COSCO. «Για την κατάσταση αυτή συνυπεύθυνη είναι και η δημοτική αρχή Μώραλη, καθώς την πενταετία που διοίκησε δεν προχώρησε ούτε σε ένα μέτρο αναβάθμισης και στήριξης της αγοράς. Αντίθετα, το έργο της εξαντλήθηκε σε ένα ατελείωτο κυνήγι των μικροοφειλετών, προχωρώντας σε δεκάδες κατασχέσεις», ανέφερε.

Απαντώντας στην αγωνία των καταστηματαρχών για το μέλλον τους, η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά είπε πως η δημοτική αρχή πουλάει φτηνά και αγοράζει ακριβά, για να εξυπηρετήσει τα επενδυτικά σχέδια των ομίλων, τα οποία πληρώνει στο τέλος διπλά και τριπλά ο λαός. Αλλωστε, η δημοτική αρχή αποτελείται από μεγαλοεπιχειρηματίες και στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δοκιμασμένα στην αντιλαϊκή πολιτική. Αναφερόμενη στον πύργο του Πειραιά, είπε ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του λαού της πόλης, π.χ. για τη στέγαση κοινωνικών υπηρεσιών και δομών του δήμου. Τόνισε επίσης την ανάγκη μεταστέγασης της αγοράς σε νέο σημείο, πριν αρχίσουν οι εργασίες ανάπλασης του πύργου, ώστε να μην κλείσει κανένα μαγαζί ούτε για μια μέρα.

Τέλος, κάλεσε τους μαγαζάτορες να ενισχύσουν στις 26 Μάη το ΚΚΕ παντού, σε ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές: «Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τους αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους, να ανοίξει ο δρόμος ικανοποίησης των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ