Πέμπτη 16 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΛΙΛΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ
Παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, οργανώνουμε την πάλη ενάντια σε ΕΕ - κυβερνήσεις - κεφάλαιο

Στο ρόλο της ΕΕ στην υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων της στη διεθνή οικονομική αρένα, διαλύοντας τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των λαών αφού αυτό προϋποθέτει η ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη της κερδοφορίας τους, αναφέρθηκε η Λίλα Καφαντάρη. «Ολοι οι λαοί της ΕΕ δέχονται τον ίδιο πόλεμο στα δικαιώματά τους. Χάνουν ό,τι με αγώνες είχε κατακτηθεί τα τελευταία 100 χρόνια. Ακριβώς όταν η τεχνολογία, οι επιστήμες, η γνώση και η εμπειρία των εργαζομένων έχουν εκτινάξει την παραγωγικότητα στα ύψη, όπως και τη δυνατότητα να ζουν οι λαοί με ευημερία. Αντί λοιπόν να απολαμβάνουμε ως παραγωγοί του πλούτου όλες αυτές τις δυνατότητες που έχουμε δημιουργήσει, εξαθλιωνόμαστε όλο και περισσότερο, για να γεμίζουμε με όλο και μεγαλύτερα κέρδη τις τσέπες όλο και πιο λίγων», σημείωσε.

Επεσήμανε ότι σήμερα δεν μπορεί πια να υπάρχει η ελπίδα ότι ένα κόμμα ή μία κυβέρνηση μπορεί να γεφυρώσει τις αντιθέσεις που μαίνονται στην ΕΕ κι αυτή να φτάσει να λειτουργεί φιλολαϊκά. «Το είδαμε. Το ζήσαμε πεντακάθαρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οπως το έχουμε ζήσει με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα το ζούμε ξανά και ξανά, αν δεν βάλουμε στόχο να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, οργανώνοντας την πάλη για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος», υπογράμμισε.

Ειδικό κάλεσμα έκανε στους ανθρώπους του πολιτισμού, τονίζοντας ότι «ο πολιτισμός δεν είναι μόνο οι τέχνες που πρέπει να γίνονται κτήμα του λαού, αλλά το ίδιο το βιοτικό επίπεδο των λαών, η δυνατότητα να απολαμβάνουμε τις τεράστιες εξελίξεις στις επιστήμες, στην τεχνολογία, την αύξηση της παραγωγικότητας. Την ειρήνη. Την αδελφοσύνη των λαών. Οι καλλιτέχνες αγαπάμε τον άνθρωπο, αφού αυτός βρίσκεται στο επίκεντρο της έμπνευσής μας. Είναι το ίδιο το κίνητρο της καλλιτεχνικής μας δημιουργίας. Είναι καιρός λοιπόν να πάρουμε τη φυσική μας θέση δίπλα στους άλλους εργαζόμενους, που εξαθλιώνονται υλικά και πνευματικά, όπως κι εμείς άλλωστε, και να γίνουμε με τη δράση και το έργο μας πηγή έμπνευσης του λαού μας για ανειρήνευτους αγώνες μέχρι το σοσιαλισμό - κομμουνισμό (...) Ας δυναμώσουμε όσο ποτέ τη φωνή μας απέναντί τους. Ας δυναμώσουμε το ΚΚΕ με την ψήφο μας σε όλες τις κάλπες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ