Παρασκευή 17 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Θανάσης ΣΥΓΓΟΥΝΑΣ

Συνταξιούχος Τραπεζοϋπάλληλος, Παλαιό Φάληρο

Στις σημερινές συνθήκες, όπου, λόγω των μέτρων που έχουν ψηφίσει και συντηρούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, για να αντιμετωπίσουν την κρίση και να στηρίξουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, οι εργαζόμενοι εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας, οι συνταξιούχοι αδυνατούν να ζήσουν στα στερνά τους μια ζωή αντάξια των όσων πρόσφεραν στην κοινωνία, οι νεολαίοι ασφυκτιούν μεταξύ των φροντιστηρίων, των μαθημάτων, αλλά και μετά στη σειρά να βρουν μια δουλειά με μισθό - επίδομα, ενώ η δημιουργία οικογένειας παίρνει συνεχώς αναβολή, οι αγρότες συνθλίβονται σιγά - σιγά και μέσω ΚΑΠ, οι αυτοαπασχολούμενοι βλέπουν το μέλλον τους μαύρο, οι γυναίκες συμπιέζονται μεταξύ δουλειάς, όταν βρουν, και οικογένειας, δεν χωρούν πλέον αμφιβολίες για το τι ψηφίζουμε.

Ψηφίζουμε και στηρίζουμε αποφασιστικά σε όλες τις κάλπες, στις ευρωεκλογές, στις τοπικές, περιφερειακές και βουλευτικές, όποτε γίνουν, εκλογές τους συνδυασμούς του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

1. Γιατί στο ΚΚΕ η έννοια της Αριστεράς παίρνει τη μοναδική, πραγματική της διάσταση. Οποιος αισθάνεται ή είναι αριστερός, δεν μπορεί να μη βλέπει ποιο κόμμα είναι αυτό που παλεύει και πασχίζει να κάνει πράξη αυτά για τα οποία μάχονταν οι αριστεροί στην Ελλάδα τιμώντας την ιστορία χωρίς να τη βεβηλώνει. Πως τίμησε, επ' ευκαιρία και των 100 χρόνων του, όλη αυτή την αγωνιστική πορεία.

2. Γιατί στο ΚΚΕ η έννοια της προόδου δεν είναι λόγια του αέρα. Οποιος αισθάνεται προοδευτικός, άσχετα αν έχει τις όποιες διαφορές, δεν μπορεί παρά να βρει στα προγράμματα του ΚΚΕ μόνο προτάσεις που στοχεύουν μπροστά, στο μέλλον, γιατί είναι το κόμμα που στόχος του είναι η νέα κοινωνία, η σοσιαλιστική - κομμουνιστική.

3. Γιατί το ΚΚΕ δεν υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια, ούτε είπε ψέματα στο λαό. Υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί για τα δικαιώματα του λαού και αυτό έκανε πειστικά. Πρότεινε νομοσχέδια με στόχο την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Αντιτάχθηκε στους νόμους λαιμητόμους στην ελληνική Βουλή αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο. Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς τι θα είχε συμβεί αν το ΚΚΕ, η λαϊκή αντιπολίτευση, ήταν πιο δυνατή ή ακόμη και αξιωματική, απέναντι στις κυβερνήσεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ;

4. Γιατί στο ΚΚΕ οι λέξεις Συμμαχία και Συνεργασία παίρνουν σάρκα και οστά. Στους συνδυασμούς του ΚΚΕ γίνεται πράξη η Κοινωνική Συμμαχία με τη συμμετοχή αγωνιστών εργατών, αγροτών, διανοούμενων, αυτοαπασχολούμενων, ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού, ένστολων, νέων, φοιτητών, συνταξιούχων, γυναικών κ.ά. Γίνεται πράξη η Συνεργασία με τη συμμετοχή και άλλων αγωνιστών, πέραν των μελών του, που συμπαρατάσσονται μαζί του, μέσα από την εμπειρία των ταξικών αγώνων. Ολοι μας όλο και κάποιον απ' αυτούς έχουμε δει δίπλα μας στους αγώνες αυτούς. Μέσα σ' αυτούς τους αγώνες επαναδραστηριοποιήθηκαν χιλιάδες αγωνιστές.

5. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια καταπολεμά τη ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, το ακροδεξιό χέρι του καπιταλισμού.

Ολοι, λοιπόν, στη συστράτευση με το ΚΚΕ, το κόμμα της Ελπίδας, σ' όλες τις κάλπες αλλά και στους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ