Παρασκευή 17 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ
Χρέος των στρατευμένων η πάλη ενάντια στα ΝΑΤΟικά σχέδια

«Οπως και κάθε γωνιά της πατρίδας έτσι και η Θεσσαλονίκη δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο πως μεγαλώνουμε, δυναμώνουμε! Κάθε στιγμή γινόμαστε περισσότεροι, μέχρι να γίνουμε όλοι! Λέμε ένα δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, φωνάζοντας ΟΧΙ στην ΕΕ, στις πολιτικές της και όσους τις εφαρμόζουν». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Γιάννης Αγγέλου.

Αναφέρθηκε στη μαύρη επέτειο των 20 χρόνων από τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ, που επί 78 μέρες είχε στόχο τα Βαλκάνια. Οπως είπε, ήταν «μια επίδειξη δύναμης των ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους. Ενα έγκλημα κατά των λαών της Βαλκανικής, που πέρασε στην Ιστορία σαν ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Αναφέρθηκε, επίσης, και στη μαύρη επέτειο των 70 χρόνων από τη δημιουργία του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει στιγμή της ελληνικής Ιστορίας από την είσοδο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ που ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός να μην έχει παίξει το ρόλο:

-- Αφενός του υπονομευτή της δημοκρατίας στο εσωτερικό της χώρας (από τους Πιουριφόι και την εκτέλεση Μπελογιάννη μέχρι τη χούντα των συνταγματαρχών) και

-- αφετέρου της έκθεσης του τόπου στους κινδύνους που συνεπάγεται η εμπλοκή στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία.

Μια εμπλοκή που πριν οι κυβερνήσεις του παλιού δικομματισμού και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν και αναβαθμίζουν, προσφέροντας την ελληνική επικράτεια ως μια απέραντη βάση, καλώντας το ΝΑΤΟ σε ρόλο τάχα "ναυαγοσώστη" προσφύγων στο Αιγαίο, λειτουργώντας σαν "γεωστρατηγικός μεντεσές" του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, μετατρέποντας τη χώρα σε ταχυδρόμο του ΝΑΤΟ στη Βόρεια Μακεδονία και διατηρώντας ελληνική στρατιωτική παρουσία υπό τις διαταγές του ΝΑΤΟ σε Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, Αφγανιστάν και τώρα στα Σκόπια. Οι ρόλοι μεντεσέ που πρόθυμα αναλαμβάνει η κυβέρνηση, δεν την καθιστούν παράγοντα σταθερότητας, αλλά παράγοντα κινδύνων για τους λαούς. Πάνε τους ανταγωνισμούς ένα βήμα παραπέρα, ενώ διαμορφώνουν το έδαφος για να φουντώνουν εθνικισμοί και αλυτρωτισμοί που αξιοποιούνται κάθε φορά από τους εθνικιστές. Από τη Συρία και τη Λιβύη, μέχρι την Ουκρανία και τα Βαλκάνια οι ανταγωνισμοί είναι που ανάβουν το φιτίλι του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των επεμβάσεων.

Για όλα αυτά, καλώ τους συναδέλφους μου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, άνδρες και γυναίκες, να πάρουν γενναία θέση απέναντι στη χρησιμοποίησή τους στα ΝΑΤΟικά σχέδια. Να αντιληφθούν πως υπηρετούν τον λαό μας και χρέος τους είναι η υπεράσπιση των συνόρων μας. Να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα με ξεκάθαρες πατριωτικές θέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ