Παρασκευή 17 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οσοι σπούδασαν στο σοσιαλισμό δίνουν μαχητική απάντηση στον αντικομμουνισμό της ΕΕ

Σε σύσκεψη με αποφοίτους από σοσιαλιστικές χώρες μίλησε ο Μάκης Παπαδόπουλος

Στο βήμα ο Μ. Παπαδόπουλος
Στο βήμα ο Μ. Παπαδόπουλος
Σύσκεψη για τις ευρωεκλογές με αποφοίτους σοσιαλιστικών χωρών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, με ομιλητές τον Δημήτρη Ξεκαλάκη, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και μέλος της Προσωρινής Διοίκησης του Συλλόγου «Εμείς που Σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό» και τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο Δ. Ξεκαλάκης υπογράμμισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι όλοι όσοι είχαν την τύχη να σπουδάσουν στις σοσιαλιστικές χώρες μπορούν να συμβάλουν ως μαχητική δύναμη στην ανάδειξη της ανωτερότητας του σοσιαλισμού. Η συμβολή αυτή, όπως σημείωσε ο ομιλητής, μπορεί να είναι σημαντική για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον, γιατί ο αντικομμουνισμός είναι σήμερα η επίσημη ιδεολογία της ΕΕ και δεύτερον γιατί η καθημερινότητα που βίωσαν οι Ελληνες φοιτητές αποδεικνύει τα πλεονεκτήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, ανεξάρτητα από την κριτική προσέγγιση που απαιτείται για τα λάθη και τις αδυναμίες. Αναφερόμενος στον αντικομμουνισμό σημείωσε δεκάδες παραδείγματα της παραχάραξης της Ιστορίας, της ανιστόρητης εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού, της απαγόρευσης συμβόλων και Κομμουνιστικών Κομμάτων στις βαλτικές χώρες και αλλού, της καταστροφής μνημείων, όπως πρόσφατα του Ν. Μπελογιάννη στην Πολωνία. Τελευταίο παράδειγμα, άλλωστε, ήταν το «μνημείο» αντικομμουνισμού της Διακήρυξης της ΕΕ, στο Σιμπίου της Ρουμανίας, ανήμερα της Αντιφασιστικής Νίκης της 9ης Μάη, περί «σιδηρού παραπετάσματος», όπου υπογράφουν σοσιαλδημοκράτες, νεοφιλελεύθεροι, ακροδεξιοί και μαζί και ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

Φωτίζουμε τον άλλο δρόμο, της πάλης για την ανατροπή


Στην τοποθέτησή του, ο Μ. Παπαδόπουλος ανέδειξε, ανάμεσα σε άλλα, την ανάγκη να ενταθεί η προσπάθεια τις μέρες που απομένουν, ώστε να μη χαθεί καμία κόκκινη ψήφος στις ευρωεκλογές, στους δήμους, στις Περιφέρειες, «ώστε με ισχυρό ΚΚΕ, να υπάρξει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, που μαζί στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα».

Εξήγησε ότι «με το κλίμα της πόλωσης θέλουν να παγιδέψουν τη σκέψη του λαού γύρω από ένα κάλπικο δίλημμα, για να δεχτεί να αποφασίσει ποιος θα τον σφάξει λιγότερο το επόμενο διάστημα» και τόνισε ότι «αυτός είναι ένας αδιέξοδος τρόπος σκέψης, έτσι φτάσαμε από το κακό στο χειρότερο». Αφού ανέλυσε διεξοδικά και τα τελευταία μέτρα - κοροϊδία της κυβέρνησης που επιχειρεί να τα αξιοποιήσει ως άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, εξήγησε ότι αυτή η πολιτική εφαρμόζεται παντού στην ΕΕ.

Κατέληξε, λέγοντας ότι «πρέπει να φωτιστεί ο άλλος δρόμος της γραμμής πάλης που προτείνει το ΚΚΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, της πάλης για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού».

Από τη συζήτηση που ακολούθησε προέκυψαν οι μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν να κερδηθούν νέες κόκκινες ψήφοι, με την αυξανόμενη συστράτευση πολλών αποφοίτων με το ΚΚΕ.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε και ο καθηγητής Δ. Πατέλης, που παίρνοντας το λόγο δήλωσε τη στήριξή του στο ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές της 26ης Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ