Πέμπτη 23 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Νεκτάριος ΜΑΡΙΝΟΣ

Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζωγράφος, μουσικός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στηρίζω το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Πέρα από επιμέρους διαφωνίες που έχω, το ΚΚΕ είναι το μόνο αυτήν τη στιγμή κοινοβουλευτικό κόμμα στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, που αναδεικνύει με τον πολιτικό του λόγο και με τη δράση του ότι το καπιταλιστικό σύστημα είναι εκμεταλλευτικό από τη φύση του, δεν επιδέχεται καμία βελτίωση και ο μόνος δρόμος για τους λαούς και τις τάξεις που βάλλονται είναι η πάλη για την ανατροπή του.

Από τη μια πλευρά έχουμε τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση, από την άλλη το ιδεολόγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα «των πολλών» και το ιδεολόγημα για συγκρότηση ενιαίου αντιφασιστικού μετώπου, ενώ την ίδια στιγμή συνομιλεί και συνεργάζεται με ΗΠΑ και Ισραήλ, εκχωρώντας στο ΝΑΤΟ τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε το ΚΚΕ στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές για τους αγώνες που κάνει σε επίπεδο δήμων και Περιφέρειας, πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, υπερασπίζοντας λαϊκές κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες.

Να το στηρίξουμε στις ευρωεκλογές, γιατί έχει σημασία να ενδυναμωθεί η παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε με καλύτερους όρους και μεγαλύτερη δυναμική να καταγγέλλεται η πολιτική εξαθλίωσης και καταδυνάστευσης των λαών που ασκούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί. Με μεγαλύτερη δυναμική να εκφραστεί η θέση «Οχι στην Ευρωπαϊκή Ενωση - όχι στο ΝΑΤΟ».

Η ενίσχυση και ενδυνάμωση του ΚΚΕ αποτελεί απάντηση στη θεωρία των δύο άκρων που τόσο μεθοδικά έχει δουλευτεί τις τελευταίες δεκαετίες στην Ευρωπαϊκή Ενωση και διεθνώς (σε πολλές χώρες της ΕΕ τα ΚΚ είναι εκτός νόμου).

Ο εκλογικός αγώνας είναι απαραίτητος ώστε ενδυναμωμένο το ΚΚΕ να αγωνίζεται με καλύτερους όρους σε δήμους, Περιφέρειες, Ευρωκοινοβούλιο, αναδεικνύοντας τα κάθε είδους προβλήματα του λαού μας και καταγγέλλοντας τους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν.

Απαραίτητη παράλληλα είναι η σύνδεση του εκλογικού αγώνα με την καθημερινή ταξική πάλη παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, στις γειτονιές για την ανατροπή, για μια καλύτερη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ