Πέμπτη 23 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Κυβέρνηση και κρατίδια δεν διαθέτουν στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών!

Ηδη οι πρώτες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν φέτος την άνοιξη, προμηνύοντας τους κινδύνους της καλοκαιρινής περιόδου

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Ηδη οι πρώτες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν φέτος την άνοιξη στη Γερμανία, προμηνύοντας τους κινδύνους για το ξηρό καλοκαίρι που έρχεται, και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια εξακολουθούν να μη διαθέτουν στόλο πυροσβεστικών αεροπλάνων. Αυτή η κατάσταση στο ισχυρότερο κράτος της ΕΕ φέρνει στο προσκήνιο την εγκληματική ευρωπαϊκή πολιτική στην πρόληψη και προστασία από τις πυρκαγιές, θυσιάζοντας εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων κάθε χρόνο, ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Για να συγκαλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις στη στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών και στην πρόληψη, όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις - όπως και η ελληνική του ΣΥΡΙΖΑ - μιλούν απροκάλυπτα για «ακραία καιρικά φαινόμενα» και ρίχνουν το φταίξιμο στην «κλιματική αλλαγή».

Οπως αναδεικνύει δημοσίευμα του γερμανικού «Der Spiegel», και «το περσινό καλοκαίρι της ξηρασίας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Γερμανίας συχνά επιχειρούσαν καθώς σε πολλά μέρη της χώρας καίγονταν δάση, χωρίς να μπορούν πάντα να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές. Ετσι, ενεπλάκησαν ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας για να τις κατασβέσουν (...) Το πρόβλημα ενδέχεται φέτος να γίνει ακόμα πιο πιεστικό, κι ωστόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν διαθέτει ακόμα το δικό της στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών και κανένα κρατίδιο δεν έχει αγοράσει δικά του πυροσβεστικά αεροσκάφη».

Πυρκαγιές αναμένεται να ξεσπάσουν σε πολλά μέρη και αυτό το καλοκαίρι σε χώρες της ΕΕ. Ηδη αυτήν την άνοιξη - εκτός από τη Γερμανία - πολλές και μεγάλες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει και στις σκανδιναβικές χώρες. Πέρυσι επλήγησαν ιδιαίτερα η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Σουηδία. «Συχνά υπήρχε έλλειψη μέσων», αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι στη Γερμανία οι ειδικοί έχουν τονίσει επανειλημμένα την ανάγκη πυροσβεστικών αεροσκαφών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ