Πέμπτη 23 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αναχαίτιση ρωσικών βομβαρδιστικών κοντά στην Αλάσκα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΟΣΧΑ.--

Εξι ρωσικά βομβαρδιστικά «Tu-95» και «Su-35» στον διεθνή εναέριο χώρο δυτικά της Αλάσκας αναχαίτισαν χτες (για δεύτερη φορά το τελευταίο 12ήμερο) αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη και τα συνόδευσαν ώσπου απομακρύνθηκαν από την περιοχή, ανακοίνωσαν χτες αξιωματούχοι του Πενταγώνου.

Τα ρωσικά αεροπλάνα είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες. Στη μία συμμετείχαν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά «Tu-95», τα οποία αναχαιτίστηκαν από δύο αμερικανικά μαχητικά «F-22», ενώ στη δεύτερη συμμετείχαν δύο βομβαρδιστικά «Tu-95» και δύο μαχητικά - βομβαρδιστικά «Su-35», που επίσης αναχαιτίσθηκαν από δύο αμερικανικά «F-22».

Σε ανακοίνωση της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης Αεροδιαστημικής Αμυνας (NORAD) επισημαίνεται πως την επιχείρηση αναχαίτισης παρακολούθησε και ένα αεροσκάφος AWAKS, με τον διοικητή Τέρενς Ο' Νεσί να τονίζει ότι το αντιαεροπορικό σύστημα των ΗΠΑ «βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες τη βδομάδα, 365 μέρες το χρόνο».

Για συγκάλυψη κατηγορεί τον Τραμπ η Πελόζι

Νωρίτερα, είχε «ανάψει» στο Κογκρέσο η συζήτηση με στόχο την πιθανή έναρξη διαδικασίας παραπομπής του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι (του Δημοκρατικού Κόμματος) να δηλώνει πως ο Τραμπ έχει εμπλακεί σε συγκάλυψη. Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στο Καπιτώλιο με βουλευτές των Δημοκρατικών, η Πελόζι πρόσθεσε πως στις ΗΠΑ «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών».

Οι πιέσεις σε βάρος του Τραμπ εντείνονται, καθώς ο ίδιος αρνείται να συνεργαστεί σε αλλεπάλληλες έρευνες που έχουν ξεκινήσει διάφορες κοινοβουλευτικές Επιτροπές. Οπως αυτές που αφορούν το αν ο Τραμπ παρακώλυσε το έργο της Δικαιοσύνης κατά την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, μέχρι τα οικονομικά δεδομένα του ιδίου και των επιχειρήσεών του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δύο ρωσικά βομβαρδιστικά πέταξαν σε διεθνή ύδατα στην Αλάσκα (2024-02-08 00:00:00.0)
Πρώτες εναέριες περιπολίες Κίνας - Ρωσίας σε μεγάλη ακτίνα (2019-07-24 00:00:00.0)
Κόντρες στην Αρκτική (2007-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ