Πέμπτη 23 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιλαϊκή πλειοδοσία για τα μάτια του κεφαλαίου

Την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση στην Αθήνα έκανε χτες η ΝΔ, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να μιλά στο Περιστέρι, παρουσία πρώην προέδρων του κόμματος, προσπαθώντας να πείσει ότι... νιώθει με την καρδιά του και το μυαλό του τα προβλήματα των ανθρώπων της Δυτικής Αθήνας.

Εως εκεί πήγε το «φιλολαϊκό» αφήγημα, αφού κατόπιν στην ομιλία του έσπευσε να αναπαραγάγει ως ζητούμενα για το λαό τα προτάγματα του κεφαλαίου, στη «γλώσσα της αλήθειας» που, όπως είπε, μιλά, του τύπου οι μισθοί και οι συντάξεις να αυξάνονται όσο «ο πλούτος της χώρας», σε μια χώρα «με λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές», εννοείται για το κεφάλαιο, για να έρθουν «επενδύσεις» και «δουλειές», με «σάρωμα», όπως είπε, όσων τους φέρνουν «εμπόδια».

Επανέλαβε, επίσης, και το παραμύθι της «κοινωνικής κινητικότητας» για τα παιδιά από τα λαϊκά στρώματα, ως ...τυράκι για να συμβιβαστούν με την εκμετάλλευση και την ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους, αρκεί, όπως είπε, «να αρπάξουν τις ευκαιρίες και να εργαστούν σκληρά».

Σημαντικό κομμάτι της ομιλίας του αφιέρωσε και στην ενίσχυση της καταστολής, δεσμευόμενος για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, προσλήψεις και ανανέωση εξοπλισμού στην αστυνομία κ.ά.

Ταυτόχρονα, παίζοντας το δικό του ρόλο στο παιχνίδι της δικομματικής πόλωσης, επανέλαβε τα περί «χαμένης ψήφου», λέγοντας ότι δεν υπάρχει σήμερα «χαλαρή ψήφος, ψήφος σε κόμματα που δεν θα έχουν κανένα ρόλο την επομένη των εκλογών», και βάζοντας το δικό του ψευτοδίλημμα, ότι οι μόνες επιλογές είναι «ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο».

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, προσερχόμενος στη συγκέντρωση, μίλησε για επερχόμενη «καθαρή νίκη» της ΝΔ, «που οδηγεί στην πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα».

Το ΚΙΝΑΛ

Στήριξη για να παίξει το ΚΙΝΑΛ το ρόλο της συμπληρωματικής δύναμης στις από χέρι αντιλαϊκές κυβερνήσεις της επόμενης μέρας ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας χτες στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά).

«Προϋπόθεση για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα είναι να επιτύχουμε κλίμα συνεννόησης. Να βάλουμε τέλος στην πόλωση και στο διχασμό», σημείωσε χαρακτηριστικά και ζήτησε «εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και εθνική ομοψυχία» για μια σειρά από στόχους του κεφαλαίου, όπως π.χ. τη μείωση του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να βρεθεί περισσότερος «δημοσιονομικός χώρος» για περισσότερη απευθείας στήριξη στους επιχειρηματικούς ομίλους, «δουλειές άμεσα για τους νέους»... με ενισχύσεις και «κίνητρα σε κάθε επιχείρηση και απαλλαγή από τη φορολογία», και τα γνωστά μέτρα για «διασφαλισμένες» συντάξεις πείνας που προβλέπουν και οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ.

Οι ΑΝΕΛ

Την κεντρική προεκλογική τους συγκέντρωση στην Αθήνα έκαναν χτες βράδυ και οι ΑΝΕΛ, σε αίθουσα του ΣΕΦ. Μιλώντας εκεί ο Π. Καμμένος διεκδίκησε με ζέση την πατρότητα της προσέγγισης της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, επιμένοντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα του πρέπει να πιστωθεί την «πολιτική σταθερότητα» τα χρόνια αυτά στη χώρα και διεκδικώντας εκ νέου ρόλο «συγκολλητικής ουσίας» σε επόμενα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ