Πέμπτη 30 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΜΕΞΙΚΟΥ
Καταδικάζει τη συμμετοχή της χώρας σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Καραϊβική

Τη συμμετοχή του Μεξικού με ευθύνη της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ - και τη συμφωνία των άλλων αστικών κομμάτων - στην άσκηση της Νότιας Διοίκησης του αμερικανικού στρατού στην Καραϊβική «Tradewinds» καταδικάζει με ανακοίνωσή του το ΚΚ Μεξικού. Σε αυτή χαρακτηριστικά σημειώνει:

«Η άσκηση "Tradewinds" επιδιώκει την κυριαρχία της περιοχής της Καραϊβικής μέσω μιας πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης υπό τον συντονισμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είναι σαφές ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση όταν μιλάει για εθνική κυριαρχία, αυτό είναι μόνο στα λόγια και μια από τις όχι τόσο γνωστές πτυχές της λεγόμενης ελεύθερης συμφωνίας εμπορίου Μεξικού - ΗΠΑ είναι και ο συντονισμός των στρατιωτικών δυνάμεων ενάντια στους μετανάστες και τους λαούς της περιοχής.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Μεξικού απορρίπτει αυτές τις προετοιμασίες για επιθέσεις εναντίον άλλων λαών της περιοχής.

Οχι στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ - Μεξικού, όχι στη συμμετοχή του Μεξικού σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον άλλων λαών!».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εν λόγω στρατιωτικές ασκήσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 14 Ιούνη, γίνονται κάθε χρόνο, υποτίθεται για τον συντονισμό στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και άλλων απειλών, στις επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα» και παίρνουν μέρος στρατεύματα από τις χώρες της περιοχής που ανήκουν στην Κοινότητα Χωρών Καραϊβικής (Caricom), ενώ αποτελούν και μέρος του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ. Φέτος έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους οι ΗΠΑ, Καναδάς, Μεξικό, Γαλλία, Βρετανία, Γουινέα, Αϊτή, Τζαμάικα, Δομινικανή Δημοκρατία, Τρινιδάδ και Τομπάγκο. Επίσης, γίνεται σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εντείνουν τις πιέσεις στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας συγκεντρώνοντας και στρατεύματα στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ