Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΕΣ «ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ»
Νέα αποστολή στη Γιουγκοσλαβία

Ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές της Γιουγκοσλαβίας, όπου οι ανάγκες του πληθυσμού, παρά τη λήξη του πολέμου, παραμένουν ζωτικές και ουσιαστικές, έστειλε προχτές το ελληνικό τμήμα των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα». Υπενθυμίζουμε πως ακριβώς γι' αυτόν το λόγο - δηλαδή για τις προηγούμενες ανθρωπιστικές αποστολές του στη Γιουγκοσλαβία - το ελληνικό τμήμα των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» διαγράφτηκε απ' το διεθνές τμήμα της Οργάνωσης, ενώ το διεθνές τμήμα της οργάνωσης πήρε και το βραβείο Νόμπελ καθώς συντάχτηκε με τις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, η νέα αποστολή - ξεκίνησε τη Δευτέρα από την Αθήνα - είναι η τρίτη κατά σειρά διανομή ιατροφαρμακευτικού υλικού που πραγματοποιείται απ' την Οργάνωση στη Γιουγκοσλαβία. Η βοήθεια περιλαμβάνει είκοσι τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού (χειρουργικό υλικό, ενέσιμα, αντιβιοτικά, όγκους αντισηπτικών και φάρμακα για δερματολογικές παθήσεις) και όπως τονίζουν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», το υλικό αυτό έρχεται να καλύψει το 75% των ιατρικών αναγκών 2,5 εκατομμυρίων μόνιμων κατοίκων της περιοχής και περίπου 70.000 εσωτερικά εκτοπισμένων προσφύγων.

Να σημειωθεί πως η πρώτη ανθρωπιστική αποστολή έγινε απ' την Οργάνωση τον Απρίλη του 1999 και από τότε μέχρι σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα με κύριο στόχο τη διανομή φαρμάκων και αναλώσιμου υλικού σε πέντε περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Σερβίας, καλύπτοντας 21 Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ