Τρίτη 4 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Υποκρισία Τραμπ για το Ιντλίμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας τον ανήξερο για ό,τι συμβαίνει εδώ και καιρό στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, απαίτησε από τις αεροπορικές δυνάμεις Συρίας, Ρωσίας και Ιράν να σταματήσουν το βομβαρδισμό τζιχαντιστών και άλλων αντικαθεστωτικών, εκφράζοντας υποκριτικά ενδιαφέρον για τους αμάχους της περιοχής.

Την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, εκπρόσωποι συριακών αντικαθεστωτικών οργανώσεων που στηρίζονται από την Τουρκία, κατήγγειλαν τις δυνάμεις του συριακού στρατού ως υπεύθυνες «ανθρωπιστικής τραγωδίας» στο Ιντλίμπ.

Νέος βομβαρδισμός από το Ισραήλ

Λίγο πριν από την «έκκληση» Τραμπ, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε ακόμη μία αεροπορική επιδρομή στη Συρία, για δεύτερη φορά από τα ξημερώματα της Κυριακής. Το συριακό πρακτορείο ΣΑΝΑ μετέδωσε πως οι βόμβες έπληξαν την αεροπορική βάση T-4 στη δυτική επαρχία Χομς, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός στρατιωτικού, τον τραυματισμό άλλων δύο και την καταστροφή αποθήκης όπλων και πυρομαχικών. Μετέδωσε ακόμη πως συστοιχίες της συριακής αεράμυνας αναχαίτισαν ισραηλινή επίθεση.

Την Κυριακή το απόγευμα σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι και άλλοι 20 τραυματίστηκαν όταν εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά στην περιοχή Αζάζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ