Κυριακή 25 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Δεν είναι δυνατόν, και τις περισσότερες φορές δεν είναι και αντικειμενικά εφικτό να διακοσμήσουμε το σπίτι μας σύμφωνα με ακριβές αλλά καλαίσθητες απόψεις. Ομως ποτέ δε χάνουμε τίποτε, αντίθετα πολλά κερδίζουμε, με το να βλέπουμε όμορφα πράγματα, καλόγουστα έπιπλα, ωραίες συνθέσεις και να τα προσαρμόζουμε στο σπίτι μας. Ας ρίξουμε μια ματιά σ' αυτή τη φωτογραφία. Ο λευκός καναπές μόλις που φαίνεται, το ξύλινο τραπέζι και η βιβλιοθήκη με λιγότερα βιβλία και περισσότερα κρύσταλλα. Εδώ διαφωνούμε. Ομως κάτι μπορούμε να πάρουμε, τι λέτε; Μια ιδέα ίσως...

Νηστικό αρκούδι

... δε χορεύει... Ας ετοιμάσουμε χοιρινό με σέλινο. Τι θα χρειαστούμε; Ενα κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε κύβους με λίγα κρεμμυδάκια φρέσκα, λάδι, ενάμιση κιλό σέλινο, ένα ματσάκι άνηθο, τρία αυγά, λεμόνι χυμός και αλάτι.

Θα ζεστάνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και θα σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει. Με μια τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σέλινο και τ' αφήνουμε μέχρι να μαραθούν. Ξαναρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, αλατίζουμε και σκεπάζουμε το φαγητό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να βράζουμε το φαγητό για περίπου μια και μισή ώρα, προσθέτοντας όμως νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού ώστε να μην ξεραθεί. Δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό, θα βάλουμε τον άνηθο. Επειτα χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι, προσθέτουμε ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα και φυσικά το αυγοκόβουμε. Καλή όρεξη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ