Πέμπτη 6 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλουν τη στάση της Συγκλήτου οι φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ

Για τα γεγονότα της Τρίτης 4 Ιούνη, στη Σύγκλητο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου ομάδα φοιτητών που βρέθηκε εκεί για να διαμαρτυρηθεί διαπληκτίστηκε έντονα με καθηγητές και καθηγητής έφτασε στο σημείο να χτυπήσει φοιτητή, παίρνουν θέση οι συνδικαλιστές φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Σε σχετική ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Τις τελευταίες μέρες, όπως και χτες (Τρίτη 4/6), γινόμαστε μάρτυρες ενός σκηνικού γύρω από την πραγματοποίηση της Συγκλήτου και τους όρους που αυτή διεξάγεται. Καταδικάζουμε την επίθεση και τη γρονθοκόπηση φοιτητή, μέλους Φοιτητικού Συλλόγου, από καθηγητή, μέλος της Συγκλήτου.

Η Πρυτανεία έχει προσπαθήσει επανειλημμένες φορές να πραγματοποιήσει Συγκλήτους κεκλεισμένων των θυρών, αγνοώντας τις αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων για παρουσία φοιτητών σε αυτές. Εχει φτάσει μάλιστα και σε σημείο να πραγματοποιεί Σύγκλητο εκτός Πανεπιστημίου, ώστε να μηδενίσει κάθε πιθανότητα παρουσίας των φοιτητών σε αυτή. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγει σε μια τόσο δύσκολη για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες εποχή να αφήνει τους φοιτητές εκτός των διαδικασιών που αφορούν τη ζωή τους και το μέλλον τους, ώστε να περνά ανενόχλητη μέτρα για την υποβάθμιση, από τη μια, των σχολών μας και ενίσχυση, από την άλλη, των επιχειρήσεων, του κεφαλαίου.

Οι πρυτανικές αρχές και η Σύγκλητος ταυτίζεται με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το έχει αποδείξει όταν συμφώνησε με το πολυνομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που εξισώνει τα πτυχία μας με τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων, δημιουργώντας κατηγορίες φοιτητών και πτυχίων. Ενώ έβαλε ταυτόχρονα τη σφραγίδα της στο να ανοίξει ο "ασκός του Αιόλου" για την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων πατώντας πάνω στις εξαγγελίες κυβερνητικών εκπροσώπων της ΝΔ.

Παράλληλα, υιοθέτησε μια σειρά αντιδραστικών θέσεων της ΝΔ γύρω από την κατάργηση του ασύλου, τόσο με την ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των επιχειρήσεων μέσα στις σχολές μας όσο και με το να μην παίρνει κανένα μέτρο αντιμετώπισης της διακίνησης ναρκωτικών στο campus του Πανεπιστημίου, ώστε σύντομα να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τίποτα δεν θα λυθεί αν δεν καταργηθεί το άσυλο».

Οι φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ επισημαίνουν ακόμα την ανάγκη μαζικοποίησης των συλλογικών διαδικασιών των συλλόγων, για την οργάνωση της πάλης τους, κόντρα στην πολιτική των κυβερνήσεων που παίρνουν μέτρα το ένα μετά το άλλο σε βάρος του λαού και της νεολαίας. «Η στάση που πρέπει να κρατήσουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι είναι στάση αντίστασης απέναντι στα μέτρα που περνιούνται και συμφωνούνται και μέσα στη Σύγκλητο, που αποτελεί το ανώτατο όργανο διοίκησης, εκφραστή της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα στα Πανεπιστήμια», καταλήγουν οι φοιτητές του ΜΑΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τρέχουν» να τα ψηφίσουν (2008-05-23 00:00:00.0)
Αμεση ...εφαρμογή του νόμου - πλαισίου (2008-03-12 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας (2008-02-22 00:00:00.0)
Πριμοδοτούν κατάργηση του ασύλου (2006-04-05 00:00:00.0)
Αντιδρούν στην υποβάθμιση των σπουδών τους (1998-10-31 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται οι φοιτητές για το άσυλο (1998-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ