Πέμπτη 6 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Ζητάει αυτοδυναμία και συναίνεση για τη συνέχιση της επίθεσης στο λαό

Αυτοδυναμία και ταυτόχρονα επιδίωξη «συναινέσεων» για την παραλαβή της σκυτάλης από εκεί που θα την αφήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμογή τάχιστα του δικού τους αντιλαϊκού προγράμματος διαχείρισης για τα συμφέροντα του κεφαλαίου ζήτησαν ξανά χτες με τις τοποθετήσεις τους τα στελέχη της ΝΔ.

Χαρακτηριστικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ν. Δένδιας, μιλώντας στο ρ/σ «Παραπολιτικά», ζήτησε «καθαρή εντολή», παρουσιάζοντας μάλιστα την αυτοδυναμία που ζητάει η ΝΔ ως τάχα «μη φαλκίδευση της εντολής του λαού μέσα από υποχρεωτικές παραχωρήσεις» σε ένα ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, με κοινή πάντα βάση όλων των αστικών κομμάτων τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Εξάλλου, ο ίδιος διευκρίνισε πως «αυτό δεν σημαίνει μη συνεργασίες την επόμενη μέρα».

Στον ίδιο τόνο και μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο βουλευτής Κ. Καραμανλής του Αχιλλέα υποστήριξε ότι «η ΝΔ ήταν πάντα το κόμμα της συναίνεσης, ήταν πάντα το κόμμα της συνεννόησης», σκιαγραφώντας τις προσπάθειες που καταβάλλουν προεκλογικά για να στοιχίσουν το λαό στο δικό τους μείγμα υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου και για να παρουσιάσουν την ψήφο του μετεκλογικά ως «πράσινο φως» στην αντιλαϊκή επίθεση, την οποία θα συνεχίσουν από κει που θα την αφήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, με αφορμή την προχτεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την τροπολογία που θα αφορά την κατάργηση του προψηφισμένου μέτρου για την παραπέρα μείωση του αφορολόγητου, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνέχισαν τον καβγά «στον αχυρώνα» της φορολεηλασίας που από κοινού φόρτωσαν το λαό όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικ. Κακλαμάνης, μιλώντας στον ρ/σ «Alpha», κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι φέρνει τώρα προεκλογικά την τροπολογία «μήπως σώσει αυτά που δεν πρόκειται να σωθούν», ενώ δείχνοντας ότι η μεταξύ τους αντιπαράθεση γίνεται στον «πάτο του βαρελιού» σε ό,τι αφορά το λαό και τις ανάγκες του, πρόσθεσε πως είναι η πρώτη φορά που «υπόσχεται στον λαό η κυβέρνηση ότι θα κάνει περισσότερα από ό,τι η αντιπολίτευση. Εχει γίνει αναστροφή του πράγματος». Πατώντας βέβαια στο γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, με «αέρα στα πανιά» του από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που εμφάνιζε ως μονόδρομο την αντιλαϊκή επέλαση, παρουσιάζεται τώρα ως «ειλικρινής» και «πραγματιστής» και τον καλεί να συμβιβαστεί με ακόμα λιγότερα.

Ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ, Β. Κικίλιας, παρουσιάζοντας στο ρ/σ «ΣΚΑΪ» την «κανονικότητα» που τάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης, μίλησε «για την πάση θυσία μείωση της φορολογίας» για τους επιχειρηματικούς ομίλους και «ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επενδύσεων», που αναποδογυρίζοντας παρουσίασε ως όρο για «νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας». Εκανε ακόμα λόγο για «την τάξη και την ασφάλεια στις γειτονιές» και «για έναν νέο πατριωτισμό», κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών και των επιδιώξεων της αστικής τάξης. Για δε το τελευταίο υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο Αλ. Τσίπρας «εξακολουθεί να κάνει πως δεν ακούει, συνεχίζει τις υπόγειες μυστικές συνομιλίες με την Τουρκία, χωρίς καμία νομιμοποίηση λίγες μέρες πριν τις εκλογές».

Σημειώνεται ότι στη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξελέγη χτες ο πρ. πρόεδρος και ευρωβουλευτής πλέον της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης.

  • Στο μεταξύ διεγράφη από μέλος της ΝΔ ο Χρήστος Σκαλούμπακας για χυδαίες, παραληρηματικές αντικομμουνιστικές αναρτήσεις του στο διαδίκτυο όπως ότι «ό,τι δεν σας έκανε ο πατέρας μου το 47 - 48, θα σας κάνω εγώ ανθελληνικά καθίκια».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απορρίφθηκε η τροπολογία του ΚΚΕ για το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά (2023-02-15 00:00:00.0)
Δηλώνει «παρών» σε «μεγάλες πλειοψηφίες» με τη ΝΔ (2019-07-04 00:00:00.0)
«Διακύβευμα» η αντιλαϊκή συνέχεια και η υποταγή του λαού στα συμφέροντα του κεφαλαίου (2019-06-04 00:00:00.0)
Αδυναμία διαχωρισμού... (2014-04-23 00:00:00.0)
Κάλπικα διλήμματα (2008-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ