Πέμπτη 6 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIFA
Επανεκλογή Ινφαντίνο στην προεδρία

Στην προεδρία της FIFA τουλάχιστον μέχρι το 2021 θα παραμείνει ο Τζιάνι Ινφαντίνο, όπως προέκυψε μετά από συνεδρίαση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στο Παρίσι. Η επανεκλογή του Ιταλοελβετού παράγοντα ήταν αναμενόμενη, καθώς ήταν ήταν ο μοναδικός από τους 211 συμμετέχοντες που είχε θέσει υποψηφιότητα.

Στις δηλώσεις του μετά την επενακλογή του, ο Ινφαντίνο φρόντισε να αναφερθεί στα όσα «έχουν αλλάξει» στη FIFA τα τελευταία χρόνια υπό την προεδρία του και ισχυρίστηκε ότι εδώ και μια τριετία «κανείς δεν μιλάει πλέον για σκάνδαλα η διαφθορά», καθώς πλέον η Συνομοσπονδία «διέπεται από καθεστώς ισότητας και απόλυτης διαφάνειας».

Στην πραγματικότητα, η τελευταία τριετία κάθε άλλο παρά «ήρεμη» ήταν. Ο Ινφαντίνο ήταν ένας από τους εμπλεκόμενους στα «Panama papers», ενώ ακολουθώντας την τακτική των προκατόχων του στην ηγεσία της FIFA, απέφυγε επιμελώς να πάρει θέση για τους εκατοντάδες θανάτους εργατών στα έργα υποδομής του Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022, ζήτημα που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Βασικό μέλημα του Ινφαντίνο και της FIFA ήταν το πώς θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο, όπως έδειξε το σχέδιο πρόωρης αύξησης των ομάδων της τελικής φάσης του Μουντιάλ, από το 2022 αντί για το 2026.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ