Παρασκευή 7 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ (ΤΕΑΥΦΕ)
Σχέδια «έξωσης» της Ομοσπονδίας Εργαζομένων από τα γραφεία της

Να «παραδώσει τα κλειδιά» του χώρου που μισθώνει στο κτίριό του για τη στέγαση των γραφείων της κάλεσε με εξώδικο την Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) η διοίκηση του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ)!

Με αφορμή τη λήξη, στις 31/5, του συμβολαίου μίσθωσης για τον χώρο που βρίσκεται στο κτίριο της οδού Χαλκοκονδύλη, το επαγγελματικό Ταμείο ζητά από την Ομοσπονδία Εργαζομένων να... του αδειάσει τη γωνιά, επικαλούμενο μάλιστα την «επενδυτική πολιτική για τα ακίνητα» του Ταμείου που έχει ανατεθεί σε «διαχειριστή ακινήτων».

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι πρόκειται για επαίσχυντη ενέργεια απέναντι στους εργαζόμενους του κλάδου και τη συνδικαλιστική τους οργάνωση. Στην άμεση παρέμβασή της στο ΔΣ του ΤΕΑΥΦΕ, ο πρόεδρός του «δικαιολόγησε την άθλια αυτή ενέργεια, λέγοντας ότι το ΔΣ δεν μπορεί να δεσμευτεί με νέο συμβόλαιο, αφού η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου καθορίζεται πλέον από μια ειδική επιτροπή, "αγνώστων λοιπών στοιχείων"!».

«Το θράσος περισσεύει, προφανώς, σε όλους αυτούς τους "συνδικαλιστές" που μαζί με τα κόμματά τους και τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις τους, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, υλοποίησαν τα μνημόνια και τους αντεργατικούς, αντιασφαλιστικούς νόμους. Σε αυτούς τους "σωτήρες" που μετέτρεψαν το επικουρικό ταμείο σε επαγγελματικό και το διοικούν, μετατρέποντας τις συντάξεις σε φιλοδώρημα και καταργώντας όλες τις παροχές», σημειώνει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της. Συνεχίζοντας τον ίδιο κατήφορο, «για να διασφαλίσουν, δήθεν, την καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας του ΤΕΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ, προσπαθούν να πετάξουν έξω την κλαδική Ομοσπονδία που εκπροσωπεί όλους εκείνους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, που "έχτισαν" το επικουρικό ταμείο».

«Καταλαβαίνουμε την αγωνία τους να διώξουν "μέσα απ' τα πόδια τους" την ταξική κλαδική μας Ομοσπονδία, την ΟΕΦΣΕΕ, γιατί μπαίνει "καρφί" στο μάτι τους και εμπόδιο στους σχεδιασμούς τους, αλλά ας μη ματαιοπονούν!», τονίζει η ΟΕΦΣΕΕ και ξεκαθαρίζει: «Κανένα ΔΣ, καμιά επιτροπή, κανένας "σύμβουλος - επενδυτής" δεν θα μπορέσει να πετάξει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου, την αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική τους οργάνωση, την ΟΕΦΣΕΕ, από το φυσικό τους χώρο, στον οποίο εδώ και δεκαετίες στεγάζονται και δημιουργήθηκε με τα δικά τους λεφτά, με τον δικό τους ιδρώτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ