Σάββατο 8 Ιούνη 2019 - Κυριακή 9 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Καταγγέλλει τις ΗΠΑ για παρεμπόδιση πολεμικού πλοίου της

Τη διαμαρτυρία της εξέφρασε η ρωσική κυβέρνηση στην αμερικανική για την παρεμπόδιση πολεμικού πλοίου της στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου συχνά αμερικανικά πλοία επιχειρούν να αμφισβητήσουν στην πράξη την κυριαρχία κυρίως της Κίνας στην περιοχή, ενώ η ευρύτερη περιοχή είναι ένα ακόμη πεδίο σφοδρού ανταγωνισμού και διεκδικήσεων ανάμεσα σε αστικές τάξεις πολλών χωρών.

Σύμφωνα με δήλωση του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού, το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή «στις 6.35 π.μ. ώρα Μόσχας, ενώ η ρωσική ομάδα του στόλου του Ειρηνικού συνέπλεε μαζί με την ομάδα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου, το "USS Chancellorsville" άλλαξε ξαφνικά την πορεία του και μπήκε στο δρόμο του ρωσικού αντιτορπιλικού "Ναυάρχου Vinogradov", σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το πλοίο». Ως αποτέλεσμα, η ομάδα του ρωσικού αντιτορπιλικού έπρεπε να πραγματοποιήσει απότομη μανούβρα για να αποφύγει μια πιθανή σύγκρουση.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του 7ου Στόλου των ΗΠΑ, διοικητής Κλέιτον Ντος, χαρακτήρισε «προπαγάνδα» τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι το αμερικανικό πλοίο ενήργησε επικίνδυνα και αντιπαρέβαλε ότι ήταν το ρωσικό αντιτορπιλικό που κινήθηκε «αντιεπαγγελματικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ