Σάββατο 8 Ιούνη 2019 - Κυριακή 9 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«FRIGOGLASS»
Ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου στην Αχαΐα

Στο πλευρό των εργαζομένων το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Το κλείσιμο του εργοστασίου της στην Κάτω Αχαΐα ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία «Frigoglass».

Στο πλευρό των 90 περίπου εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και του Σωματείου τους στέκεται το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Αντιπροσωπεία του βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο εργοστάσιο, όπου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι μόλις έγιναν γνωστά τα σχέδια της εργοδοσίας. Τη Δευτέρα 10/6, στις 7 π.μ., θα γίνει Γενική Συνέλευση και αμέσως μετά θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η «άμεση διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, εντάσσεται στο πλαίσιο της «αναδιάρθρωσης του παραγωγικού της ιστού, που αποσκοπεί στη βελτίωση της κοστολογικής της δομής και στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητάς της». Να σημειωθεί ότι ο όμιλος «Frigoglass» στην ιστοσελίδα του παρουσιάζεται ως «στρατηγικός εταίρος των κορυφαίων εταιρειών αναψυκτικών και ποτών στον κόσμο», ως «ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην αγορά Επαγγελματικών Ψυγείων», καθώς και ως «ο βασικός προμηθευτής στον τομέα γυάλινης συσκευασίας στις αγορές υψηλής ανάπτυξης της Δυτικής Αφρικής».

Το κλείσιμο του εργοστασίου που πετάει 90 εργαζόμενους στο δρόμο καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. «Η απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο δείχνει ότι οι επιχειρηματίες δεν λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην αύξηση και διασφάλιση των κερδών τους. Δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων αλλά η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης των κερδών συγκεκριμένων μονοπωλιακών ομίλων», τονίζει στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει: «Αυτή είναι η περιβόητη "ανάπτυξη" που κλίνει σε όλες τις πτώσεις η κυβέρνηση. Μια ανάπτυξη που σημαίνει για τους βιομήχανους και τα μονοπώλια ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη, νέες φοροαπαλλαγές, νέα χρηματοδότηση με δισ. ευρώ, ενώ για τους εργάτες φέρνει φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση».

Μπροστά στις εξελίξεις το Εργατικό Κέντρο απευθύνει κάλεσμα σε συνδικάτα και εργαζόμενους να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Τη στήριξή του στους εργαζόμενους εξέφρασε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Λουκέτο και στο εργοστάσιο της «ΔΕΛΤΑ» στην Ημαθία

Την απόφαση της εταιρείας «ΔΕΛΤΑ» να κλείσει το εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος στο Πλατύ Ημαθίας και να πετάξει στο δρόμο της ανεργίας τούς περίπου 70 εργαζόμενους, μεταφέροντας την παραγωγή στο εξωτερικό, καταγγέλλουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και σωματεία του κλάδου.

Την Κυριακή, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς.

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους έχουν υιοθετήσει τα Σωματεία Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΕΒΓΑ», «ΦΑΓΕ», «Τasty Foods», στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», «Δ. Κελαϊδίτη και ΣΙΑ ΑΒΕ», στην «Coca Cola» Αθήνας, στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», και τα Συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών Αττικής, Εύβοιας - Βοιωτίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Λάρισας, Ημαθίας - Πέλλας, Χανίων, Τρικάλων και Ηρακλείου.

Την αλληλεγγύη της εκφράζει και η Κλαδική Τροφίμων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (UIS).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ