Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 28 ΧΡΟΝΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ο κάμπος συνεχίζει τον αγώνα

Αποψη από τη συμμετοχή των μαζικών φορέων στη μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας
Αποψη από τη συμμετοχή των μαζικών φορέων στη μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας
Με μαχητικές συγκεντρώσεις το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και πολλές άλλες εκδηλώσεις τίμησε ο λαός της Θεσσαλίας την επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία». Με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, οι Θεσσαλοί καταδίκαζαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο εναντίον του Αφγανιστάν και τη συμμετοχή της χώρας σ' αυτόν και δήλωσαν αποφασισμένοι να εντείνουν την αντιπολεμική δράση τους.

Στη Λάρισα

Στη Λάρισα, η συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου και η πορεία που ακολούθησε προς τη Νομαρχία ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. Πολλοί εργαζόμενοι, μαθητές, σπουδαστές, αγρότες, συνταξιούχοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στις εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των φορέων του νομού που τις διοργάνωσαν.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο Δ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ο Ιωαν. Καραγιώργος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας, ο Π. Σάπκας, αντιδήμαρχος Λαρισαίων, ο Π. Ιωαννίδης, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Βιοχημείας - Βιοτεχνολογίας. Μετά τη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε, έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ρήγα Φεραίου.

Μαχητική πορεία στους δρόμους της Λάρισας πραγματοποίησαν την Παρασκευή το βράδυ και οι μαθητές του 5ου Λυκείου της πόλης, ενώ εκδηλώσεις τιμής έγιναν σε όλα τα σχολεία του νομού.

Στο Βόλο

Στο Βόλο, η αγωνιστική συγκέντρωση, που διοργάνωσαν η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Νομού Μαγνησίας και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας. Στη συγκέντρωση, όπου ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των φοιτητών και άλλων νέων, μίλησαν ο Απ. Μούσιος, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η Βάσω Φαρμάκη, γραμματέας του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Ειδικής Αγωγής και το ψήφισμα διάβασε ο Γιώργος Ανυφαντής, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές, βροντοφωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο «Ηρώον», όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

Στην Καρδίτσα

Στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας κεντρικός ομιλητής ήταν ο δήμαρχος Χρήστος Τέγος, ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επισημαίνοντας ότι είναι επίκαιρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ακολούθησε πορεία προς το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

Τις εκδηλώσεις, που έγιναν στην Καρδίτσα, διοργάνωσαν ο δήμος και φορείς του νομού. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση για την ειρήνη και τη ζωή του Γιάννη Ρίτσου, που έγινε το Σάββατο το βράδυ στο «Παυσίλυπον», την οποία παρουσίασε ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός.

Στα Τρίκαλα

Στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου έγινε η συγκέντρωση στα Τρίκαλα, που διοργάνωσαν οι φορείς του νομού. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν ο Βασίλης Σιδέρης, πρόεδρος του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του 4ου Λυκείου Τρικάλων και ο Γ. Κίτος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δ. Αρμάγος, εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συνέχισης της λαϊκής πάλης, με τα οράματα και τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ