Τρίτη 11 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΙ ΒASKET LEAGUE
Επιβλητικό πρώτο βήμα ο ΠΑΟ

Με το πόδι στο «γκάζι», ο Παναθηναϊκός έκανε χτες το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή μπάσκετ, νικώντας 103-77 τον Προμηθέα Πάτρας στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο τελικό της Basket League. Οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν πλήρως τα προγνωστικά, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα - έκπληξη του πρωταθλήματος και έφτασαν εύκολα στην πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζονται ώστε να αναδειχθούν πρωταθλητές για άλλη μια χρονιά. Η σειρά των τελικών μεταφέρεται στην Πάτρα για τον δεύτερο αγώνα, ο οποίος διεξάγεται αύριο Τετάρτη.

Οι γηπεδούχοι είχαν ισχνό προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (22-18), στη συνέχεια όμως ανέβασαν ταχύτητα και «χτυπώντας» κυρίως μέσα στη ρακέτα εδραίωσαν διαφορά ασφαλείας μέχρι το ημίχρονο (52-31). Η δε τρίτη περίοδος μετατράπηκε από τον Παναθηναϊκό σε «παράσταση για ένα ρόλο». Επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό του και με εντυπωσιακά στατιστικά (73% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα, 40 πόντους εντός ρακέτας), έφτασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, +34 (75-41) λίγο πριν από το 30', και φυσικά «καθάρισε» την αναμέτρηση. Στην τέταρτη περίοδο οι «πράσινοι» έριξαν ρυθμούς, με αποτέλεσμα οι Πατρινοί να «μαζέψουν» κάπως τη διαφορά.

Παναθηναϊκός: Παπαγιάννης 10, Παπαπέτρου 9, Καλάθης 11, Τόμας 13, Κιλπάτρικ 7, Λοτζέσκι 16, Γκιστ 4, Καλαϊτζάκης 8, Βουγιούκας 5, Μήτογλου 4, Αντετοκούνμπο 10, Λάνγκφορντ 6.

Προμηθέας Πάτρας: Σαλούστρος 4, Κατσίβελης, Μέιερ 13, Ελις 10, Μπράουν 10, Κασελάκης 6, Γκίκας 2, Τσαϊρέλης 6, Γερομιχαλός 11, Λίποβι 5, Χολ 5, Παρκς 5.

Προβάδισμα Περιστερίου για την τρίτη θέση

Για την κατάληψη της 3ης θέσης προβάδισμα πήρε το Περιστέρι, κάνοντας το «break» στον πρώτο μικρό τελικό στο ΟΑΚΑ, όπου νίκησε 67-66 την ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες αναμετρώνται εκ νέου σήμερα στον δεύτερο αγώνα της σειράς, στο Περιστέρι (19.00 - ΕΡΤ). Και αυτή η σειρά κρίνεται στις τρεις νίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ