Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Απλήρωτοι επί μήνες οι εργολαβικοί

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανίζει ότι «έδιωξε τους εργολάβους από τα νοσοκομεία» και μέριμνά του είναι «ούτε μια ώρα απλήρωτης εργασίας», στον «Ευαγγελισμό» 70 εργολαβικοί εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες.

Χτες το πρωί, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), πραγματοποιήθηκαν στάση εργασίας, συγκέντρωση στο Τμήμα Επειγόντων και παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου. Κεντρικό αίτημα να πληρωθούν οι τραπεζοκόμοι, βοηθοί μάγειρες, σεκιούριτι που παραμένουν εδώ και δύο μήνες απλήρωτοι. Και μόνο στο άκουσμα της κινητοποίησης και μπροστά στην πίεση που ασκεί ανελλιπώς το Σωματείο, ο ένας από τους δύο εργολάβους πλήρωσε τους σεκιούριτι για τον Απρίλη. Στη συνέχεια το Σωματείο πραγματοποίησε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας και αναφορά στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), περιμένοντας άμεσα αντιδράσεις.

Ενδεικτική της διαχρονικής «προάσπισης του δημόσιου συστήματος Υγείας» απ' όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις είναι και η κατάσταση στην Τεχνική Υπηρεσία, όπου αντί για 120 εργαζόμενους (ακόμη και με το «απαρχαιωμένο» οργανόγραμμα), 40 μόνιμοι και 30 εργολαβικοί της Υπηρεσίας μετακινούνται διαρκώς από τη μια θέση στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, σε αλλότρια καθήκοντα, χωρίς ανάλογη εκπαίδευση.

«Το υπουργείο Υγείας νίπτει τα χείρας του σε σχέση με τη συνέχιση των εργολαβιών σε πολλά νοσοκομεία κι εκτός αυτού δεν παίρνει μέτρα ώστε να πληρώνονται άμεσα οι εργαζόμενοι. Δεν παίρνει μέτρα ούτε για να αναπληρωθεί έστω και στοιχειωδώς ο αριθμός των εργαζομένων στην Τεχνική Υπηρεσία. Απ' άκρη σ' άκρη του νοσοκομείου ελάχιστοι εργαζόμενοι, σε σχέση με τις ανάγκες, γίνονται "λάστιχο". Ολα αυτά στη "μεταμνημονιακή" ζούγκλα. Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι και στο χώρο της Υγείας να εκφραστούν ταξικά ενάντια σε αυτούς που "σκέπασαν" κυριολεκτικά τον χώρο της Υγείας με μνημόνια, πετσοκομμένους προϋπολογισμούς, ελαστικές εργασιακές σχέσεις», δήλωσε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του ΣΕΝΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

  • Με αφορμή την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, σε βάρος του στελέχους του ΚΚΕ Ηλία Σιώρα, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη φραστική επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας εναντίον του Γραμματέα της Ενωσης. Ο συνάδελφος περιέγραψε με σαφή τρόπο την κατάσταση στην Υγεία από το 2010 μέχρι σήμερα (...) Κοινή πεποίθηση είναι ότι η σκιά των τριών μνημονίων είναι βαριά πάνω από τη δημόσια Υγεία και καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να την εξωραΐσει. Τέτοιες φραστικές επιθέσεις (...) προσβάλλουν βάναυσα τον τίμιο αγώνα χιλιάδων μαχόμενων υγειονομικών που μοχθούν καθημερινά για τους ασθενείς, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ