Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Τρίποντη... ανάκαμψη για ΑΕΚ

Με όπλο την ευστοχία της στα σουτ τριών πόντων η ΑΕΚ πήρε ρεβάνς για την ήττα της στο ΟΑΚΑ επικρατώντας χτες εκτός έδρας του Περιστερίου με 79-71, στο δεύτερο αγώνα για τον μικρό τελικό της Basket League. Eτσι, ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και ξαναπήρε την τύχη στα χέρια της στην κόντρα για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος ανακτώντας και το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 5ου αγώνα. Κυρίως όμως η νίκη έχει ιδιαίτερη σημασία για την «Ενωση» στον ψυχολογικό τομέα αφού έρχεται ως βάλσαμο στο βαρύ κλίμα που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες μετά τον αποκλεισμό της από τον τελικό του πρωταθλήματος από τον Προμηθέα και την ήττα στο ΟΑΚΑ από το Περιστέρι.

Οι «κιτρινόμαυροι», παρά το γεγονός ότι αιφνιδιάστηκαν από τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, όπου βρέθηκαν να χάνουν και με 11 π. διαφορά (34-23 στο 16'), ανέτρεψαν την κατάσταση στην επανάληψη χάρη σε ένα ρεσιτάλ τριπόντων φθάνοντας συνολικά στον αγώνα τα 16/35. Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλη την τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι σκόραραν μόνο με τρίποντα. Με πρώτα βιολιά τους Γιορκ (8 3ποντα) και Σάκοτα (6 3ποντα ) αλλά και καλή αμυντική λειτουργία στην τέταρτη περίοδο η ΑΕΚ κατάφερε να φθάσει στην πολύτιμη νίκη. Στην άλλη πλευρά το Περιστέρι, παρά το δυναμικό του ξεκίνημα και την καλή παρουσία στο α' μέρος, στην επανάληψη έχασε την αυτοσυγκέντρωση, υπέπεσε σε σημαντικά αμυντικά λάθη και παρασύρθηκε από το ρυθμό των γηπεδούχων.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Σκορδίλης 9, Βασιλόπουλος 15 (2), Γκρέι 7 (1), Αγραβάνης 3 (1), Καράμπελας 7 (1), Μουράτος 5, Φιλιππάκος, Μπεντίλ 17 (3), Ντάνιελ 4, Σταυρακούκας, Κάλαχαν 2, Φλέμινγκς 2.

ΑΕΚ: Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος 5 (1), Τζέιμς 5 (1), Εμπάκουε 4, Γιορκ 28 (8), Μωραΐτης, Σάκοτα 23 (6), Τσαλμπούρης, Χάντερ 6, Ρογκαβόπουλος 4, Θίοντορ 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ