Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συνεχίζεται ο κυβερνητικός εμπαιγμός

Επί μήνες συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον εμπαιγμό σε βάρος των 144 απολυμένων της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί τις αποζημιώσεις που δικαιούνται και τα δεδουλευμένα δυο χρόνων που τους οφείλονται.

Τέλη Δεκέμβρη του 2018, αντιπροσωπεία των απολυμένων και απλήρωτων της ΕΑΣ Λάρισας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσο Τσιαπλέ, είχε επισκεφτεί τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, στο γραφείο του, ζητώντας του να παρέμβει για να λυθεί το πρόβλημα.

Ο υφυπουργός απάντησε ότι θα εισηγούνταν στην κυβέρνηση σχετική νομοθετική ρύθμιση, αλλά πέρασαν σχεδόν 6 μήνες κι ακόμα δεν έγινε τίποτα. Να σημειώσουμε ότι την ίδια υπόσχεση είχε δώσει ο Β. Κόκκαλης και στα τέλη του 2017.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σημειώνει πως ο κυβερνητικός εμπαιγμός σε βάρος των πρώην εργαζομένων της ΕΑΣ Λάρισας, όπως και των άλλων ΕΑΣ (Ελασσόνας, Φαρσάλων κ.ά.), ξεπέρασε κάθε όριο και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση, επισημαίνοντας ότι δεν θα κάνει χάρη σε κανέναν, αλλά έχει υποχρέωση να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των απολυμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ