Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγελία για απολύσεις στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ

Τις απολύσεις 12 εργαζομένων την περασμένη Παρασκευή από την εργοδοσία της ΙΝΤΡΑΛΟΤ καταγγέλλει η Σωματειακή Επιτροπή στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ - ΙΝΤΡΑΛΟΤ του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής.

Η Σωματειακή Επιτροπή σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «έχουμε και την κατάργηση τμήματος που λειτουργούσε σε 24ωρη βάρδια. Μπορεί η εταιρεία να μην απαντάει ξεκάθαρα πώς θα βγαίνει η δουλειά, αλλά αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η εργασία μας θα εντατικοποιηθεί και ότι η 24ωρη βάρδια θα αντικατασταθεί με επιπλέον stand by από τους υπόλοιπους (...) Στον κλάδο οι αναδιαρθρώσεις, οι συγχωνεύσεις και οι οργανωτικές αλλαγές είναι συχνή λύση για τις εταιρείες. Την αλήθεια όμως την ξέρουμε. Καλούν οι διοικήσεις να βάλουμε πλάτη οι εργαζόμενοι με σκοπό την παραπέρα κερδοφορία μέσα από την εντατικοποίηση της εργασίας, τις απολύσεις και τους μειωμένους μισθούς.

Για να το πετύχουν σπέρνουν την ανασφάλεια και το φόβο. Η εταιρία καλλιεργεί επίσης την αντίληψη πως είναι ανίκητη και συνεπώς κάθε αντίδραση απέναντί της είναι καταδικασμένη. Οντως, όταν ο καθένας από εμάς είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία, αυτή μοιάζει πανίσχυρη. Ομως δεν είναι έτσι! Την πραγματική δύναμη την έχουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, χωρίς εμάς δεν βγαίνει κανένα "project", δεν λύνεται κανένα "incident"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ