Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ «ΔΕΛΤΑ» ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
Σε Γενική Συνέλευση αποφασίζουν τα επόμενα βήματα

Αντιμέτωποι με το λουκέτο που σχεδιάζει να βάλει η εργοδοσία

Σε νέα Γενική Συνέλευση προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος της «ΔΕΛΤΑ» στο Πλατύ Ημαθίας, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόφαση της επιχείρησης να κλείσει το εργοστάσιο και να μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό. Στο πλευρό των περίπου 70 εργαζομένων, που αντιμετωπίζουν την απειλή της ανεργίας, βρίσκεται η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Χτες, το επιχειρησιακό Σωματείο είχε συνάντηση με τον γγ του υπουργείου Εργασίας, στον οποίο έθεσε μεταξύ άλλων το αίτημά του για διασφάλιση των θέσεων εργασίας, για απορρόφηση των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις και τις μονάδες του ομίλου που λειτουργούν στην περιοχή. Στο μεταξύ, η εργοδοσία έχει θέσει στους εργαζόμενους τελεσίγραφο να υπογράψουν «εθελούσιες αποχωρήσεις» μέχρι την Παρασκευή, εκβιάζοντας ότι στη συνέχεια θα προχωρήσει σε απολύσεις.

Μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας και του Σωματείου ορίστηκε τριμερής συνάντηση αύριο, Πέμπτη, στις 2 μ.μ., στο υπουργείο.

Καταγγέλλουν τη διοίκηση της Περιφέρειας

Στο μεταξύ, οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ περιφερειακοί σύμβουλοι και ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις περιφερειακές εκλογές, Σωτήρης Αβραμόπουλος, κατήγγειλαν τη διοίκηση της Περιφέρειας που, κατά την πάγια τακτική της, αναλώθηκε σε γενικόλογες υποσχέσεις, ότι δήθεν «θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων» και ότι «θα ασκήσει πιέσεις στην όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιούλη 2019», «για να βρεθεί η καταλληλότερη λύση, που θα συμφέρει την επιχείρηση και τους εργαζόμενους», εξασφαλίζοντας ουσιαστικά χρόνο στη «Vivartia» για την απόλυσή τους.

Επίσης, κατήγγειλαν την άρνηση της διοίκησης να θέσει σε ψηφοφορία, όπως ήταν υποχρεωμένη να πράξει, τις συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσε στην τοποθέτησή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», οι οποίες απαντούν στο αίτημα να μη μείνει άνεργος κανένας από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέφρασε την στήριξή της στα αιτήματα των εργαζομένων για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα πρότεινε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο να υιοθετήσει τα παρακάτω:

  • Να απορροφηθούν, με κόστος της επιχείρησης, όλοι οι εργαζόμενοι αυτού του εργοστασίου, σε άλλες επιχειρήσεις του ομίλου «Vivartia», που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, για όσο διάστημα διαρκέσει η αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας.
  • Μετά την αποπεράτωση των εργασιών της αναβάθμισης του εργοστασίου να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, στο όνομα του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του, και να επιστρέψουν σε αυτό όλοι οι εργαζόμενοι, διατηρώντας το σύνολο των δικαιωμάτων τους.
  • Εάν η επιχείρηση αδυνατεί να τους απορροφήσει στα εργοστάσια της Σίνδου και των Κουφαλίων, που λειτουργούν στην περιοχή, να καλύψει ολόκληρο το μισθολογικό και ασφαλιστικό τους κόστος για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι παραπάνω εργασίες σε αυτό στο Πλατύ Ημαθίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ